I després

Aquest dijous els cantaires organitzen una cantada-homenatge a Pepe Giró a SFG

Compartiu aquesta història

Aquest dijous a les 10 de la nit al passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols se celebrarà una cantada-homenatge a l’integrant i fundador del grup Llops de Mar: Pepe Giró.

Hi actuaran els grups de Sant Feliu que ofereixen les temporades de Cançó de Taverna i alguns grups que s’hi ha volgut afegir per tal de tenir un sentit record envers qui va estar més de 30 anys al damunt dels escenaris divulgant l’havanera i el cant de taverna.

En la vessant local hi intervindran el cantautor Josep Andújar “Sé”, el grup La Taverna i els seus companys dels Llops de Mar que, tot i l’absència del seu impulsor han decidit continuar actuant adaptant les veus a la nova situació.

Els grups forasters que hi intervindran seran Els Panxuts de Cassà de la Selva i els Cantaires del Montgrí, tot i que en les cançons finals s’hi afegiran membres d’altres grups que volen assistir a aquest acte de record per un dels cantaires històrics de la cançó marinera al Baix Empordà i a Catalunya.

Recordem que el guixolenc, Pepe Giró, va morir inesperadament la matinada del 18 d’abril d’un atac de cor tenyint de dol el món de l’havanera ja que era un dels veterans del gènere des de la seva recuperació al qual el va introduir el seu oncle, el també desaparegut en les mateixes circumstàncies, Pepe Fernández, amb qui va fundar els grups Oreig de Mar i més tard Els Llops de Mar.

 

El més llegit

I després