I després

APUNTS DE LA DIADA DE LA POLICIA

Compartiu aquesta història

Les activitats programades dissabte amb motiu del 125è aniversari de la Policia Local de Sant Feliu va es va desenvolupar segons el programa previst i va desembocar en l’acte de lliurament de medalles guardons, diplomes i distincions al Teatre-Auditori Municipal.
Va obrir l’apartat de parlaments l’inspector en cap, Josep Miñarro, que va presentar el resum estadístic de 2013 així com algunes previsions pel 2014, a més de repassar la situació social així com la del col·lectiu que comanda: “La policia Local ha efectuat un total de 26.280 serveis l’any 2013. Més de 6.550 serveis de vigilància. 2.639 controls diversos (alcoholèmies, seguretat ciutadana, tancaments de locals, sorolls, etc.), 4.706 serveis de policia administrativa per infraccions a les ordenances i altres normes, 3.068 serveis de policia de trànsit, dels quals 985 son retirades de vehicles, 1.341 serveis de policia assistencial, 1.097 serveis de seguretat ciutadana, dels quals 459 son intervencions en delictes i d’aquests s’han generat 203 atestats i 32 detinguts.
Es preveu que aquest any 2014 es recollim unes 500 denúncies fruit de la voluntat de facilitar a la ciutadania la possibilitat d’escollir la Policia local, a més de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, per presentar denúncies per il·lícits penals. L’any 2013 ha estat complicat. La sensació d’inseguretat degut als robatoris, la mala situació econòmica de moltes famílies i veïns, l’augment del petit tràfic de drogues i altres factors relacionats amb la crisi no ens ho han posat gens fàcil . més si pensem que ens trobem en un moment d’austeritat a les administracions públiques. Confesso que hi ha hagut moments que ens hem sentit desbordats perquè hem volgut mantenir els mateixos serveis de qualitat, educació viària, proximitat, serveis de paisà juntament amb l’assoliment de nous reptes com la creixent presència de la ciutadania a la Policia Local per interposar denúncies penals que hem de gestionar i tramitat així com la potenciació del torn de nit per prevenir i reaccionar davant de fets delictius, baralles i conductes incíviques.
Ha estat molt profitosa la col·laboració amb els diferents cossos de seguretat pel que fa als controls identificacions i detencions per prevenir robatoris efectuades en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, a les intervencions de drogues com la recuperació al port de Sant Feliu de 40 kg. de haixix en col·laboració amb la Guàrdia Civil o la intervenció d’objectes presumptament robats i actuacions contra el crim organitzat en col·laboració amb el cos nacional de policia.
Com a notes destacades a més de diversos parlaments cal esmentar les medalles a Albert Brunet i Casimiro Santiago pels 30 anys de servei, el reconeixement a la primera dona policia de la demarcació, Núria Almar així com als regidors de la policia des de la implantació de la democràcia.

El més llegit

I després