I després

APROVAT EL CANVI DE NOM DE CALONGE I SANT ANTONI

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament de Calonge donarà compte demà de l’aprovació definitiva del nom del municipi pel de Calonge i Sant Antoni. El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat ja va donar el vistiplau al canvi de nom del municipi de Calonge, però en comptes d’un guió entre els dos topònims, com proposava l’Ajuntament en la seva petició, s’ha aprovat amb una i copulativa.

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, es mostra satisfet pel canvi de nom, tot i que era partidari de posar un guió entre els topònims. Finalment, però, aquesta possibilitat no va ser avalada per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Per Soler, però, “es tracta d’una correcció que va proposar l’IEC per qüestions ortogràfiques. No va representar un canvi significatiu, ja que el més important és que es manté l’essència de la nostra proposta, que volia situar Sant Antoni en el nom del municipi”.

Segons l’Institut d’Estudis Catalans, “el guionet es fa servir en els noms compostos quan es desfiguraria la fesomia dels components o en dificultaria o alteraria la lectura”; com a exemples posa els casos de Mont-ras, Mont-roig del Camp o Vila-seca. Més informació a diari El Punt Avui

El més llegit

I després