I després

Alumnes del PQPI-PTT, llestos per fer pràctiques formatives a les empreses de la zona

Compartiu aquesta història

Aquest curs 2011-12, els Ajuntaments de Castell . Platja d’Aro i S’Agaró, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols col·laboren amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en el Programa de Qualificació Professional Inicial . Pla de Transició al Treball (PQPI-PTT) Guíxols -Vall d’Aro. El Programa compta amb la participació d’una quinzena d’alumnes dels tres municipis que desenvolupa el perfil professional d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic.

Els PQPI-PTT pretenen incrementar les oportunitats d’incorporació al món laboral i de
continuïtat formativa a l’alumnat. Durant la formació, els joves desenvolupen
competències bàsiques i professionals de primer nivell de qualificació realitzant 400 hores de formació teòricopràctica. El Programa inclou també una formació tutoritzada en centres de treball (pràctiques formatives no retribuïdes en empreses) de 200 hores.

Aquesta formació es regula mitjançant un conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’empresa. Durant la seva estada en pràctiques a l’empresa, l’alumnat està sota l’empara de diverses assegurances subscrites explícitament per la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual no té cap cost addicional per a l’empresa.

La formació en centres de treball facilita a l’alumne/a completar els seus aprenentatges en un entorn professional real i acostar-se a la cultura empresarial, essent un requisit

imprescindible per a la certificació del Programa. Per això es demana als empresaris que valorin possibilitat d’acollir aquests joves en els seus establiments i donar-los l’oportunitat de completar la seva formació.

Per més informació o col·laborar en el Programa, podeu posar-vos en contacte amb la persona responsable. Tutor: Joan Ciurana i Mallorquí. Tlf.: 972.327.000 ext 4205/ 972.820.101. Correu: jciuran3@xtec.cat / b7960022@xtec.cat

El més llegit

I després