I després

S’acorda a BCN que el Festival del Mar de SFG se celebri de l’11 al 13 de maig

Compartiu aquesta història

Ahir, dimarts, al migdia es va celebrar a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de l’Avinguda Diagonal de Barcelona un acte en el qual hi varen intervenir: Mercè Santmartí, directora general de Pesca i Afers marítims, Òscar López, president de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Joan Alfons Albó, alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Mercè Dalmau, alcaldessa de Cambrils, Claes Akerblom, director de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, David Solé, regidor de Governació i Via Pública de l’Ajuntament de Castelldefels i Miquel Guarner, secretari general d’ADIN.

L’ADIN va presentar les iniciatives per dinamitzar l’activitat econòmica al sector nàutic aquest 2012, com els festivals del mar, que organitza amb la col·laboració de diferents municipis costaners i clubs nàutics. Es va valorar també l’evolució de les matriculacions de vaixells a Catalunya que en els últims mesos van caure un 21% el 2011, i ja són els 5 anys consecutius de xifres negatives. A fi de remuntar les xifres del sector, el proper mes de maig se celebraran tres fires nàutiques als ports de Sant Feliu de Guíxols, Port Ginesta (Garraf) i Cambrils (Baix Camp).

Es va demanar la implicació dels ajuntament i clubs nàutics d’aquestes localitats tot destacant la importància de la iniciativa i del pes de la nàutica en l’economia de les seves poblacions i les dates proposades foren: a Sant Feliu de Guíxols (11-13 maig); Port Ginesta (18-20 maig); i Cambrils (25-27 maig).

En referència a la Ciutat Comptal, també es va comentar la futura proposta per fer una estació nàutica a la ciutat de Barcelona, ja que l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics presentarà a l’Ajuntament de Barcelona un projecte per fer una estació nàutica a la ciutat, aprofitant el pol turístic i el gran nombre de visitants que rep.

El més llegit

I després