I després

ALTRES AIGUATS DE REFERÈNCIA A SFG

Compartiu aquesta història

Amb motiu de les darreres inundacions a Sant Feliu, volta per la xarxa una fotografia sensacional de la riera del Monestir, actual Avinguda juli Garreta, que ens mostra una captura dels dies posteriors a un aiguat de referència que ens transporta a episodis succeïts en unes circumstàncies semblants, en realitat molt pitjors, d’un Sant Feliu anterior. Concretament de l’any 1908.
Una crònica il·lustrada amb imatges dels dies 15, 16 i 17 de novembre d’aquell any en els quals la província de Girona va viure un episodi de pluges intenses que varen deixar un rastre d’inundacions i de riuades a pràcticament totes les ciutats i viles de les contrades (…) A Sant Feliu de Guíxols, el pluviògraf mesurà 157,6 mm d’aigua (aquest dimarts se’n recollien 106) en una durada de 18h. 30 m. de pluja, la major intensitat de la qual foren principalment a la tarda i entrada de nit del dia 16. Es desbordaren les rieres de Tueda i del Monestir, que inundarien tota la part baixa de la ciutat amb especial incidència en el barri de la Barceloneta i en diversos carrers situats prop del Monestir”.
A Internet només s’ha publicat un petit apunt de l’article que fa uns mesos el tècnic del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Josep Auladell Payró, va escriure pel número 44 de la Revista del Baix Empordà i que per gentilesa de la direcció d’aquesta publicació, us adjuntem íntegrament: RBE_44_aiguats_sant_feliu (1)

El més llegit

I després