I després

ALBERTÍ AL MUSEU MARÍTIM DE BCN

Compartiu aquesta història

Roger Marcet, director del Museu Marítim de Barcelona (MMB), emplaçat a les Drassanes, va assistir el mes de maig de l’any passat a la presentació de l’Any Albertí, al saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu, on va anunciar que oferiria una exposició en aquest espai emblemàtic de la Ciutat Comtal, que ja va participar amb l’ajuntament ganxó en la restauració del bot Miquel de Boera que resta exposat a El Salvament.
En pocs dies, el proper dimecres, 25 de març, a les 19:00 h. s’inaugurarà al vestíbul del MMB aquesta mostra de marines de Josep Albertí (1913-1983) anomenada “El paisatge mariner de Josep Albertí” que restarà exposada fins el 8 de juny.
Les obres mostren la costa catalana i valenciana en un període que comença amb l’esclat del turisme dels anys seixanta. Però, a més d’aquests paratges, Albertí presenta també el paisatge humà a través d’alguns retrats de pescadors. Des d’un punt de partida més impressionista, ben aviat es decanta cap a l’expressionisme, cap a una pintura sorgida des de dins. Amb paraules del mateix artista, la pintura li ha permès, “mitjançant el que és epidèrmic, intuir el que és essencial, invisible”. Els artistes han influït en l’imaginari que tenim de l’escenari del litoral, i són aquells paisatges captats els que formen part del vast món del patrimoni marítim.
L’exposició, que compta amb la col·laboració del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, s’estén doncs a Barcelona, en el marc de les activitats de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, que el Museu Marítim de Barcelona lidera i impulsa.

ALBERTÍ FACE

El més llegit

I després