I després

VISITA AL ROMÀNIC DE L’ALT EMPORDÀ

Compartiu aquesta història

El passat dissabte, una vuitantena de persones de l’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu i de l’Associació Colònico de Calonge, varen poder gaudir d’una visita per alguns dels monestir romànics més importants de l’Alt Empordà.
Guiats per l’historiador i expert en Romànic, Joan Badia, visitaren l’exterior i interior del Monestir de Sant Quirze de Colera, una magnífica abadia benedictina ubicada al municipi de Rabós d’Empordà, al vessant meridional de la serra de l’Albera. L’edifici més important del conjunt és la seva església de tres naus amb transsepte, on s’obren tres absis. Hi ha restes del claustre, d’elements fortificats, dependències que envolten el claustre i el palau abacial. A ponent del conjunt, es troba la petita església romànica de Santa Maria, que també varen poder visitar.
Després de dinar al CAT de Vilajuïga, varen acabar la jornada amb la visita al magnífic monestir de Santa Maria de Vilabertran, situat al municipi homònim. Una canònica augustiniana fundada pel sacerdot Pere Rigald que té una magnífica església de planta basilical, on s’hi conserva una bella creu processional gòtica, del segle XIV. Hi ha també un auster claustre romànic del segle XII. La sala capitular i les altres dependències es conserven, però amb moltes modificacions degudes a haver passat per mans de particulars. El palau abacial fou construït a principis del segle XV que, malgrat el seu estat de conservació, és un dels millors exemples d’aquesta mena d’arquitectura d’aquesta època. Els visitants varen considerar que fou una visita molt enriquidora i amb un guia de primer nivell.

El més llegit

I després