I després

AITOR TORNA A ESTAR A LA PRESÓ

Compartiu aquesta història

El jutge ha enviat a presó Aitor Moriño lladre multireincident de Sant Feliu de Guíxols que acumula 25 detencions, nombroses denúncies, 150 identificacions i cinc condemnes per robatoris i furts, informen l’ACN i Diari de Girona. Diumenge al vespre, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’un robatori a punta de navalla d’un mòbil a un menor d’edat, un noi de 14 anys. Amb la descripció del lladre, els agents van localitzar i detenir un sospitós poca estona després. El menor va reconèixer Aitor Mariño com l’home que l’havia atracat. El delinqüent havia generat inseguretat a la població. Tant és així, que l’alcalde havia demanat públicament a les víctimes que el denunciessin per aconseguir arguments per treure’l de circulació.
Un sol delinqüent havia generat tanta sensació d’inseguretat a Sant Feliu de Guíxols que l’alcalde, Joan Alfons Albó, va demanar públicament a totes les víctimes que el denunciessin, encara que fossin faltes o delictes menors. A través de ràdio Sant Feliu, l’alcalde va assegurar que és un multireincident que fa anys que té en alerta el municipi per robatoris i furts constants.
Mariño solia robar a persones grans però d’un temps ençà va començar a atracar menors d’edat, sobretot per sostreure’ls els telèfon mòbil. L’alcalde va assegurar que el multireincident “no para de generar malviure a la comunitat”.
Pocs dies després de la crida pública d’Albó, Aitor Mariño ha ingressat a presó per un delicte de robatori amb intimidació. Diumenge passat, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’un atracament a un noi de 14 anys. La víctima va relatar que una persona anomenada Aitor li havia demanat que li il·luminés una zona amb el mòbil. El menor hi va accedir perquè ja el tenia vist d’abans i el va acompanyar fins a un portal proper a la placeta de Sant Joan.
El noi, però, no va voler entrar a l’edifici. Davant la negativa, el delinqüent el va agafar amb força per la roba i el va amenaçar amb una navalla a l’alçada de l’estómac. Segons denuncia el menor, li va dir que o bé li donava el mòbil o li clavava la navalla. El menor li va donar el telèfon.
Després d’alertar els Mossos d’Esquadra, una patrulla va localitzar el sospitós poca estona més tard. El menor el va reconèixer en la roda de reconeixement i, de fet, el mateix lladre va dir a la policia que havia robat el mòbil perquè “un marroquí l’havia obligat a fer-ho”.
Delinqüent habitual
Aitor Moriño va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols. Després de declarar, el jutge el va enviar a presó per un delicte de robatori amb intimidació, sobretot tenint en compte que és un delinqüent habitual.
En concret, suma un total de 25 detencions dels Mossos d’Esquadra, nombroses denúncies per delictes contra el patrimoni i un total de 150 identificacions. A més, té cinc condemnes fermes per robatoris amb força, en casa habitada i furts.
A més, Joan Alfons Albó també va detallar que la Policia Local ha intervingut en diverses ocasions per tapiar l’accés a algun habitatge que havia ocupat i que Moriño va entrar en tres ocasions a l’ajuntament i hi havia robat. En una de les ocasions va sostreure l’ordinador de l’exalcalde Pere Albó.

El més llegit

I després