I després

Pessebre vivent de CPDA

Compartiu aquesta història

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro és un pessebre vivent celebrat des de 1959 a Castell d’Aro, el més antic de Catalunya. Segons va reconèixer a les seves memòries, mossèn Gumersind es va inspirar en el Pessebre Vivent d’Engordany (Andorra) creat per Esteve Albert i Corp.
El pessebre de Castell d’Aro és el pessebre portat a terme per mossèn Gumersind, es va inspirar en el Pessebre Vivent d’Engordany. La primera vegada que el jovent del poble va sentir a parlar d’aquesta idea va ser una tarda quan feien una reunió per la missa del Gall a l’any (1959), quan el mossèn va comentar-los la seva proposta. Els nois i noies ràpidament van acceptar la idea, ja que els va fer molta il·lusió poder portar-la a terme. Aquell mateix any, instants després de la missa, s’escenificà un petit naixement situat a les ruïnes del Castell de Benedormients, al costat mateix de l’església de Santa Maria a Castell d’Aro.
Davant la bona acollida per part de la gent del poble, va ser possible que a l’any següent més famílies s’engresquessin a col·laborar-hi. Per a aquest mateix motiu, es va haver d’ampliar el recorregut (cada any una part), fins avui en que està situat a tot el nucli antic del poble i el barri de la Coma. Quan ja portaven vuit anys de Pessebre (1967), Mossèn Gumersind va deixar la parròquia de Castell d’Aro i va deixar el pessebre en mans de Mossèn Agustí Vila que durant més de 30 anys en va estar al capdamunt del projecte. L’any 2004 es va crear l’Associació del Pessebre Vivent, i va començar així una nova etapa en la seva història. El Pessebre ha rebut diferents premis, però un dels més importants, n’és la Creu de Sant Jordi que va ser atorgada l’any 2011.

Dates de representació: Una única funció a partir de les 19:00h.

Diumenge 21 de Desembre 2014
Dijous 25 de Desembre 2014
Divendres 26 de Desembre 2014
Diumenge 28 de Desembre 2014
Dijous 1 de Gener 2015
Diumenge 4 de Gener 2014
Dimarts 6 de Gener 2015

Preus: Adult 5 € Preus: Nen 3 €

De 0 a 3 anys i amb el carnet del Club Super 3: Gratis.
De 4 a 11 anys: 3€
A partir 12 anys i adults: 5€

El més llegit

I després