I després

AFER PER UN SUPLEMENT DE 400 € A LA POLICIA LOCAL

Compartiu aquesta història

L’actual equip de govern de Sant Feliu vol regularitzar una disfunció en el còmput d’hores efectives de feina que s’ha detectat en el funcionament del servei de Policia Local que suposava un plus de 400 euros per a cada agent.
Afirma que a principi de mandat, va detectar un seguit de disfuncions en el càlcul efectiu dels temps de servei i dedicació dels agents de la Policia Local i s’ha decidit que hi ha un seguit d’hores de servei que els agents han de realitzar, per tal que corresponguin exactament amb el que reflecteix la seva nòmina.
La disfunció, segons fons municipals, se situaria a partir de l’acord de ple de 30 de desembre de 2014, quan l’anterior equip de govern va aprovar que la prolongació de la jornada s’havia “de cobrar quan s’efectuï realment “, i a hores d’ara no està efectuada i sí remunerada a raó dels 400 euros esmentats, que els agents consideren que s’han de contemplar com un “complement específic salarial”.
L’equip de Carles Motas va convocar la plantilla de la policia dimarts passat per exposar aquesta disfunció i les fórmules per resoldre-la.
Motas declarava el següent dijous a la nostra emissora:

“En el moment de redactar el pressupost varem detectar que hi havia una disfunció entre les hores que estaven marcades en el quadrant i el que realment s’estava cobrant i varem convocar a tot el cos de policia per parlar-ne i en els propers dies continuaran les converses per veure com ho solucionem, atès que és una situació que s’arrossega des del 2014, en l’anterior legislatura.
Quan varem prendre possessió, a finals de juliol de 2015, ja m’ho varen comentar i varem decidir encarregar tant informes interns com externs i a partir dels resultats dels informes els hi hem explicat quina és la situació, que nosaltres ens trobem ara i que s’hauria d’haver resolt fa un any.
La reunió va anar bé i esperem trobar-nos aquests dies per resoldre la situació i esperem trobar una solució que sigui bona per a tothom.
Hi trobarem solució amb voluntat per les dues parts buscant l’equilibri entre les demandes i les possibilitats de fer-les efectives, i a la recerca d’aquest equilibri és on estarem treballant”.

Els agents tenien previst concentrar-se aquesta mateixa tarda davant de l’Ajuntament per llegir un manifest davant de la premsa i no descarten portar el cas al jutjat.
Paral·lelament, Pere Albó del grup municipal del MES distribuia un comunicat fent referència a aquesta i altres qüestions i declarava el següent a la nostra emissora:

“Des del MES demanem que l’alcalde es disculpi amb el cos de la Policia Local, és evident que no ha estat gens innocent ni una casualitat ni una mala interpretació del missatger. S’ha volgut posar en dubte l’honorabilitat de tots els agents i ens sembla absolutament gravíssim”
A més d’aquesta referència a l’afer de la Policia Local, Albó anava més enllà i afegia, referent a altres qüestions que “Carles Motas està ja començant a passar pel gran difamador, hem viscut episodis per molts episodis com conegut cas dels sous del vicealcalde, que m’afectava a mi personalment, però passant per acusar al regidor de servei públics de l’anterior mandat d’estar en connivència amb empreses que estan investigades per corrupció, essent absolutament fals, o insinuar que l’anterior alcalde tenia interessos foscos en el Club Nàutic.
Els jutges han acabat dient que tots aquests moviments són espuris, els han acabat renyant per no perseguir els interessos generals i judicialitzar la política municipal i sembla que han adquirit un acte reflex quan algú no els hi genera simpatia l’acusen de lladre d’una manera difamatòria i absolutament capritxosa. Ens sembla que és absolutament reprovable que ara es fa utilitzant les eines que es té des del govern i es converteix en quelcom inquisitorial utilitzant uns mecanismes d’abús de poder que ens han de fer despertar totes les alarmes”.

El més llegit

I després