I després

Activitats de l’Associació EMAD de SFG per conmemorar el dia Mundial de l’Alzheimer

Compartiu aquesta història

Avui és el dia mundial de l’alzheimer. És la demència senil més freqüent. Una malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals d’origen desconegut per a la qual no hi ha fins ara medicació ni solució quirúrgica. Afecta la memòria, el sentit de l’orientació, les habilitats, el llenguatge i, progressivament altres facultats que provoca a la llarga la incapacitat total de les persones que la pateixen. Mentre que altres demències són reversibles i tractables, aquesta no ho és. No es coneix la causa d’aquesta malaltia, per la qual cosa és impossible prevenir-la i curar-la.
La malaltia es caracteritza per l’aparició lenta de símptomes que aniran evolucionant al llarg dels anys. En els darrers anys, a causa del progressiu envelliment de la població, l’Alzheimer s’ha convertit en un problema de grans proporcions. A Catalunya, per exemple, hi ha més de 40.000 malalts.
A Sant Feliu de Guíxols l’Associació d’Entorn Malalts d’Alzheimer i Demències, ha preparat per avui les següents activitats que ens explica Josep Mª Isern, president d’EMAD:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/emad.mp3]

El més llegit

I després