Avui és el dia mundial de l’alzheimer. És la demència senil més freqüent. Una malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals d’origen desconegut per a la qual no hi ha fins ara medicació ni solució quirúrgica. Afecta la memòria, el sentit de l’orientació, les habilitats, el llenguatge i, progressivament altres facultats que provoca a la llarga la incapacitat total de les persones que la pateixen. Mentre que altres demències són reversibles i tractables, aquesta no ho és. No es coneix la causa d’aquesta malaltia, per la qual cosa és impossible prevenir-la i curar-la.
La malaltia es caracteritza per l’aparició lenta de símptomes que aniran evolucionant al llarg dels anys. En els darrers anys, a causa del progressiu envelliment de la població, l’Alzheimer s’ha convertit en un problema de grans proporcions. A Catalunya, per exemple, hi ha més de 40.000 malalts.
A Sant Feliu de Guíxols l’Associació d’Entorn Malalts d’Alzheimer i Demències,  ha preparat per avui les següents activitats que ens explica Josep Mª Isern, president d’EMAD:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/emad.mp3]