I després

Ara podeu accedir a totes les biblioteques públiques de Catalunya amb un sol carnet

Compartiu aquesta història

Amb l’objectiu de facilitar l’accés i utilització dels serveis de les biblioteques públiques de Catalunya, ja fa uns quants mesos que només cal disposar d’un carnet de biblioteca per accedir a qualsevol centre del país.
D’aquesta manera, els usuaris no han de canviar de carnet, sinó que poden fer servir el que ja tenen per accedir a totes les biblioteques del sistema. Aquesta iniciativa beneficia els 2.635.281 usuaris amb carnet que tenen actualment les biblioteques públiques catalanes.
Fins ara, es donava el cas que la ciutadania podia necessitar més d’un carnet d’usuari en funció del territori o de la titularitat de la biblioteca. Ara, fruit de l’acord de la Comissió Mixta del Món Local, amb el mateix carnet es podran utilitzar a qualsevol de les 341 biblioteques.
Aquesta circumstància obligava la ciutadania a disposar de més d’un carnet en el cas que es desplacés a biblioteques d’altres territoris diferents als seus o que utilitzés biblioteques de diferents titularitat. Així per exemple: a la ciutat de Girona, l’ús de les biblioteques municipals o de la Biblioteca Pública de l’Estat suposava, necessàriament, ser titular de dos carnets; els ciutadans de Reus que utilitzen la biblioteca de Tarragona –o a la inversa– es troben en la mateixa situació; i els ciutadans de la província de Barcelona que es desplacen, per exemple, a la Cerdanya, a la Costa Brava o a la costa tarragonina, també.
Aquest reconeixement no afecta les condicions d’accés pròpies de cada biblioteca a aquests usuaris. L’usuari quedarà subjecte al reglament de la biblioteca on va a sol•licitar el servei i no al de la biblioteca que ha emès el carnet original.

[audio:http://www.rsf.fm/audio/anna_gutierrez.mp3]

El més llegit

I després