I després

Activitat i notícia relacionades amb ERC

Compartiu aquesta història

El passat diumenge 9 de juny a les 12 del migdia, en motiu del Dia Internacional del Medi Ambient, ERC Guíxols va organitzar al Tinglado del Port, una xerrada col·loqui amb el títol: Litoral, turisme i medi ambient.
L’acte, va comptar amb les intervencions de Josep Maria Aguirre, doctor en dret i professor de dret administratiu de la UdG, José Antonio Donaire, Director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics i professors a la UdG, de Jesús Fernández, representant de la Plataforma Recuperem Can Rius, i d’Emili Albó, director de l’Hostal del Sol de Sant Feliu de Guíxols.
Jose Maria Aguirre va explicar que “La reforma de la llei de costes no ajudarà al desenvolupament econòmic del turisme i fica en perill el paisatge” i va afegir que “En els darrers 30 anys s’ha construït al litoral el mateix que en els últims 2000”.
José Antonio Donaire va exposar un estudi on es demostra que la majoria turistes que arriben, ens visiten gràcies a l’entorn natural i pel patrimoni, i la platja és un element afegit i va afegir que “El canvi de model passa per una reducció dels costos medi ambientals que genera el turisme”.
El representant de la Plataforma Recuperem Can Rius Jesús Fernández va reivindicar l’avenç simbòlic que va suposar la recuperació de l’espai de Can Rius i va recordar que “amb l’obertura de pas a Can Rius la lluita no acaba. Hi ha un amarrador amb una gestió poc clara”.
Emili Albó va explicar que el sol i la platja son importants pel turisme, peró també ho son altres activitats com les Vies Verdes o la Via Ferrata i va afegir que “cal treure’s els complexes de sobre i apostar per un model turístic clar“.
Aquesta va ser una activitats més de la campanya Primavera Republicana que la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va iniciar el 14 d’abril, i que vol acostar el partit a la ciutadania ganxona i bastir un projecte més sòlid i més ampli.
D’altra banda, la mateixa moció que ERC va presentar en el darrer Ple Municipal Ordinari de Sant Feliu va aprovar la moció presentada per ERC per què s’exerceixi la sobirania fiscal. Amb els vots a favor de tots els grups municipals i amb l’única abstenció del PP, el Consell Comarcal del Baix Empordà acordà exercir la sobirania fiscal a Catalunya. Així doncs, ERC aconsegueix aplegar tot el catalanisme polític de tradició democràtica entorn a la sobirania fiscal.
Durant el transcurs del punt de l’ordre del dia on s’havia de votar la moció, el grup ERC, va estar d’acord d’incloure l’afegitó “En el moment que es donin les condicions” per tal d’arribar a un consens general, i així ha estat ja tots el grups, amb l’excepció del PP que es va abstenir, hi van votar a favor.

El més llegit

I després