I després

L’alcalde parla en l’equador del pacte

Compartiu aquesta història

Fa dos anys que es varen constituir els nous ajuntaments i, arribats a l’equador de la legislatura, ens interessàvem per la salut del pacte de govern entre CiU i el PSC al consistori guixolenc i ens adreçàvem a l’alcalde, Joan Alfons Albó, per tal que ens aportés detalls de la situació a dia d’avui.
Albó comentava que les premisses sobre les quals es va fonamentar el pacte es “que seriem gent lleial amb Sant Feliu de Guíxols, que no seria un regne de taifes sinó que intentaríem aconseguir la màxima coordinació entre totes les àrees, que no serien espais compartimentats sinó transversals, que tothom havia de saber el que fa tothom i que s’havia de tenir clar quin era el projecte comú que calia tirar endavant”.
A la pregunta, quin era concretament el projecte, contestava que “allò que contenien els programes electorals que és pel què et voten els ciutadans. Al principi no ens coneixíem treballant junts però vàrem veure que hi havia moltes coses que compartíem i es pot dir que la complicitat i la confiança és absoluta. Fins i tot, de vegades, hi més discrepància amb un regidor del teu partit que amb el de l’altre i es consensua la millor solució. Aquí tothom pot parlar i intervenir, de no ser així no hagués format aquest equip”.
Precisament, en referència a l’equip, apuntava que “treballen moltes hores i ho fan amb lleialtat els uns amb els altres tot i que, naturalment, discrepem molt sovint. De vegades jo mateix entro a una reunió amb una idea i sortim amb una decisió millor de la que jo he pensat. Els regidors fan molta feina, la fan bé i crec que la gestió de les vanitats també la portem bé”.
Per acabar, preguntàvem si considerava que aquesta situació es mantindrà fins el darrer dia o es pot donar la possibilitat que, a mesura que s’acostin les eleccions del 2015, hi pugui haver un cert distanciament. L’alcalde declarava que la premissa i l’acord posa per damunt de tot l’acció conjunta de govern fins el darrer dia de la legislatura i que no preveu que es dilueixi atès que tenen el compromís de generar riquesa, llocs de treball, potenciació de l’oferta turística, del comerç i de les inversions que millorin la qualitat de vida dels habitants i que reforcin les seves possibilitats en el futur.

ALBO FALDILLA

El més llegit

I després