I després

ACTE PQPI-PTT I NOTA ICV-EUIA, PC I CUP

Compartiu aquesta història

Gironanoticies.com informa de la presentació pública del Projecte Integrat del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI)–Pla de Transició al Treball (PTT) Guíxols-Vall d’Aro, un exercici transversal en què els alumnes posen de manifest els aprenentatges dels diferents mòduls formatius, en aquesta ocasió la simulació de creació d’una empresa, El Drac, de productes de regal i d’exclusius per a celebracions. Enguany alguns d’aquestes productes -punts de llibre del drac i de la rosa, bombons en forma de cor i de rosa o pastissets de Catalunya-, es van posar a la venda en un estand en motiu de la diada de sant Jordi, i tots els beneficis obtinguts s’han destinat a l’Associació Espanyola Contra el Càncer.
La presentació acadèmica d’aquest projecte, elaborat per la trentena d’alumnes dels dos perfils professionals del PQPI-PTT Guíxols–Vall d’Aro (auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i bar; i auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic), es va fer el 24 d’abril a l’Hotel La Terrassa de Platja d’Aro. També hi van mostrar vídeos i fotografies elaborades per ells mateixos, del procés d’elaboració i venda dels productes. Hi eren presents representants dels centres de secundària de la zona, i també d’algunes de les persones i entitats que hi han col.laborat al llarg del curs.
Els PQPI-PTT s’adrecen majoritàriament a joves de 16 a 21 anys que no hagin obtingut el títol de Graduat en ESO. A la Vall d’Aro el programa està impulsat conjuntament pels ajuntaments Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, i té la certificació oficial del Departament d’Ensenyament. El programa ofereix assessorament i pla d’atenció personalitzat, orientació professional i recursos per a la inserció laboral educativa, i formació general i formació professional elemental.
Els curs s’estructura en tres mòduls, amb un total de 960 hores. El mòdul A inclou formació professional elemental en el perfil professional (425 h de formació en una empresa i 225 h de pràctiques en centres de treball, amb la possibilitat de realitzar una estada de pràctiques a l’estranger). El mòdul B (310 h), és de formació general per a la millora de les competències bàsiques necessàries en el món del treball i en la vida quotidiana. El mòdul C –de caràcter voluntari- és de formació per a l’obtenció del GESO (Graduat d’Educació Secundària Obligatòria). Els mòduls A i B tenen la durada d’un curs sencer, i el mòdul C es pot fer en paral.lel o posteriorment en centres de formació per a persones adultes. Un cop acabat el PQPI-PTT es pot accedir al món del treball, treballar i cursar el mòdul C, o matricular-se a un Cicle Formatiu si se supera la prova d’accés.

NOTA ICV-EUIA, PC I CUP
Sot dels Canyers, una realitat amagada.
Una operació de la Policia ha posat el focus sobre una zona gairebé desconeguda a la ciutat de Sant Feliu: el Sot dels Canyers. Els mitjans de comunicació s’han centrat en aquests blocs de cases barates construïdes per acollir l’emigració dels anys seixanta i que ara,ja pisos vells, han servit de refugi a la més recent, majoritàriament d’origen magrebí i africà. La gran notícia ha estat el desplegament per detenir una suposada banda de malfactors, una operació amb gran presència de policia, helicòpters inclosos. El context social del barri ha estat, però, malauradament oblidat. La pobresa i la misèria no han de justificar la delinqüència i menys si és violenta, però en són el caldo de cultiu més propici.
Al Sot dels Canyers hi podem trobar tots els efectes nocius de la situació a que ens ha portat la política capitalista neoliberal: atur, desnonaments, habitatges que es van cobrar a 200 0 300 mil euros i que no es poden vendre ni per la meitat, famílies endeutades, subsistència mínima gràcies al banc d’aliments , menors que només mengen calent a l’escola… La llista de penúries és interminable, però aquest barri abandonat només té dret a sortir a la palestra quan serveix d’amagatall.
Els grups locals d’ICV-EUiA, Procés Constituent i la CUP demanem més atenció i més mitjans per atendre aquesta realitat social que no volem veure. Que aquesta operació policial serveixi al menys per adonar-nos que tenim veritables ghettos en una ciutat que aspira a ser atractiva pel turisme de qualitat”.

El més llegit

I després