I després

ACCIÓ-REACCIÓ AJUNTAMENT-CCOO

Compartiu aquesta història

El Diari de Girona informa que el president de la Junta de personal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i delegat de CCOO, José Luis Sánchez, ha entrat una instància al consistori perquè s’expedienti el secretari de la corporació, Carles Ros, perquè no se li han respost tres instàncies que va presentar el passat mes d’octubre en què demanava informació sobre la promoció interna de la treballadora de l’Ajuntament i delegada sindical d’UGT, Glòria Brugada. Sánchez ha afirmat que en aquests cincs mesos que han transcorregut des que va demanar la documentació no ha rebut cap contestació, ni per escrit ni de paraula, ni positiva ni negativa a la seva petició.
Aquesta informació en complementa una d’anterior en la qual, el rotatiu gironí publicava que l’’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó (CiU), ha decretat la suspensió de sou i feina durant set dies del president de la Junta de personal i delegat per CCOO, José Luís Sánchez, per un incident que va ocórrer en una assemblea de treballadors municipals convocada per UGT, informava a principis de setmana el Diari de Girona. Segons el rotatiu, l’expedient disciplinari considera Sánchez culpable d’una falta lleu ?-“lleugera incorrecció envers el públic o el personal del servei de l’administració”-. El funcionari ha insistit que els fets dels quals se l’acusa són “mentida”, que l’Ajuntament li aplica la sanció sense haver-li respost les al·legacions que va presentar a la proposta de suspensió i ha reiterat que tot el procés “és vergonyós, és una persecució contra CCOO, un abús de poder”. El mateix Sánchez ha concretat que el seu cap d’àrea haurà de determinar quins set dies laborables se li aplica la sanció en el termini màxim d’un mes.
La denúncia contra Sánchez la va presentar un treballador de l’Ajuntament i membre d’UGT, que va acusar-lo de produir un aldarull i d’amenaçar-lo durant una assemblea convocada per UGT a la biblioteca. Sánchez reconeix que va interrompre una de les ponents, però nega que l’haguessin de calmar ni que amenacés ningú. A més, recorda que els testimonis que van ratificar la versió del denunciant són tres membres d’UGT i un de SPPM-CAT, de manera que deixa entreveure que podrien ser tendenciosos. En les al·legacions que va presentar a la proposta de sanció, el president de la Junta de personal va puntualitzar que la reunió es va produir fora de l’horari de treball, en horari sindical i que la seva intervenció es va emmarcar en el dret a la llibertat d’expressió i opinió atès el càrrec que ocupa. Alhora, afegia que no hi ha principi de proporcionalitat atès que els fets dels quals se l’acusava no van produir “cap pertorbació ni dany ni a l’administració ni als administrats”.
D’altra banda, el sindicat Comissions Obreres ha presentat una denúncia al jutjat social contra l’Ajuntament ganxó i les seccions sindicals d’UGT i SPPME-CAT per vulnerar presumptament el dret de tutela de llibertat sindical ja que considera que se’ls ha exclòs malgrat que tenen la majoria de representants. CCOO denuncia que a partir de la signatura del conveni laboral -que no té el vistiplau de Comissions-, l’Ajuntament i els dos sindicats esmentats han pres decisions que havien de comptar amb la participació de Comissions Obreres.

El més llegit

I després