La Diputació de Girona ha informat que possibilita l’accés digital a més de 5.000 diaris i revistes de tot el món a través de les biblioteques públiques, 10 de les quals pertanyen al Baix Empordà, entre elles la de Sant Feliu de Guíxols.

La connexió PressReader es fa a través dels ordinadors de la biblioteca o de dispositius personals (tauleta, portàtil o telèfon mòbil). Si es fa per mitjà de dispositius propis, els exemplars descarregats són accessibles durant   una setmana.

La implantació de la plataforma de diaris i revistes en línia PressReader a les biblioteques de les comarques gironines és una realitat. El servei de PressReader permet als usuaris de les biblioteques consultar més de 5.000 diaris i revistes de tot el món gratuïtament i durant tot l’any 2017.

L’accés a les publicacions es fa mitjançant IP, i per entrar-hi només és necessari connectar-se a la sessió del Wi-Fi de la biblioteca, registrar-s’hi i teclejar en un navegador https://www.pressreader.com. Si s’hi accedeix des de la tauleta o el telèfon intel·ligent, cal descarregar-se l’aplicació, compatible amb qualsevol dispositiu i sistema operatiu.

Un cop dins la plataforma, es té a l’abast 5.000 publicacions d’arreu i múltiples avantatges, com ara l’accés durant noranta dies a l’hemeroteca de revistes i diaris o l’accés remot de set dies per a tots els usuaris des dels seus dispositius personals, la localització de les biblioteques més properes, eines per compartir, traduir, escoltar, imprimir…

L’usuari no només podrà accedir als continguts de PressReader  mentre sigui a la biblioteca, sinó que l’enllaç es mantindrà a la memòria del seu ordinador portàtil, tauleta o telèfon intel·ligent perquè pugui accedir-hi des de qualsevol lloc durant els set dies posteriors a la darrera connexió a la biblioteca.