I després

Acaba l’adequació de basses agrícoles per millorar la situació de les espècies que hi habiten

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament ha finalitzat la millora i adequació de les antigues basses agrícoles de Mas Asols i de Cal Ralet, unes basses naturals de la vall de les Comes que són hàbitat de nombroses espècies d’amfibis com ara el tritó verd, la reineta, la salamandra o la granota verda.També hi habiten nombroses espècies d’artròpodes com les libèl.lules.

Les actuacions que s’hi han fet han estat l’eliminació d’espècies invasores que afectaven negativament els seus valors, la plantació de vegetació aquàtica autòctona i la millora de la seva connectivitat. Els treballs s’han dut a terme parcialment amb una subvenció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb la participació de la Societat Catalana d’Herpetologia i el Grup de Natura Sterna.

Aquestes feines se sumen a les de restauració, millora, recuperació i creació de noves basses que s’han fet en els darrers anys i que han donat molts bons resultats en quan a presència i reproducció d’amfibis i altres espècies. Des de l’Àrea de Medi Natural es recorda que aquests animals es troben cada cop més amenaçats pel canvi climàtic i el canvi d’usos del paisatge i que aquestes actuacions són vitals per potenciar les seves poblacions i evitar que desapareguin.

El més llegit

I després