I després

Acaba el procés de restauració de l’Arc de Sant Benet de Sant Feliu

Amb aquesta intervenció queden a la vista els antics murs perquè es pugui entendre que l’Arc era el portal d’accés al recinte del Monestir quan aquest estava emmurallat

Compartiu aquesta història

L’Arc de Sant Benet de Sant Feliu de Guíxols, ha acabat el seu procés de Restauració.

Durant gairebé 3 mesos s’hi han realitzat diverses tasques de restauració i conservació, com retirar plantes o sanejar els morters i ancoratges

L’equip responsable del projecte han estat “Chroma Restauració del Patrimoni Arquitectònic”, un equip format per sis persones. Cristina Thió, que n’és la responsable, explica que “amb aquesta intervenció han volgut fer entendre que l’Arc era el portal d’accés al recinte del Monestir quan aquest estava emmurallat”.

Els materials utilitzats son totalment naturals,comcalç hidràulica i aèria. La pintura és silicat, que és un vidre líquid ajuntat amb pigments minerals que simula la pintura al fresc, i fa que tot el que s’ha pintat semblin pedres.

L’antiga porta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols data del segle XVIII. Aquest icònic element de la nostra ciutat no s’havia restaurat mai i es trobava en mal estat, degut, entre altres causes, a les inclemències meteorològiques.

Aquest divendres 5 de juliol a les 20h es fa la inauguració de l’Arc de Sant Benet amb la Colla Gegantera Ganxona. A més, també s’inaugura la nova exposició de l’Espai Carmen Thyssen d’escultures. I tant dissabte com diumenge l’exposició Thyssen té entrada gratuïta.

El més llegit

I després