I després

ABSOLEN CONDUCTOR DE SFG SENSE CARNET

Compartiu aquesta història

El jutjat penal número 5 de Girona ha dictat recentment una interessant sentència que gira entorn d’un conductor que va ser detectat circulant sense carnet, si bé ha estat absolt perquè el magistrat considera que “tot i la culpabilitat de l’home, el mal que va causar no va ser superior al que mirava d’evitar”, informa El Punt Avui. La sentència del cas va ser emesa el 15 de juliol. Segons es recull en la resolució, els fets van tenir lloc el 25 de maig a dos quarts d’una de la matinada. Aquell dia, dos mossos d’esquadra que realitzaven un control van aturar l’acusat, que anava al volant d’un Opel Meriva. Els efectius el van parar al punt quilomètric 2,1 de la C-65. El van identificar i van comprovar que era la tercera ocasió que la policia l’interceptava conduint un vehicle, un acte que ell era conscient que no podia fer perquè mai s’ha tret el permís de circulació. Cometia la infracció, per tant, de manera reincident i pels dos episodis anteriors havia estat condemnat –la primera vegada se li van imposar treballs en benefici de la comunitat i, l’altra, va pagar una multa.

Aquest tercer cop, en canvi, el dictamen ha anat a favor de l’acusat, que va ser defensat per l’advocat Óscar Álvarez Gómez. En la sentència, el jutge apunta que queda provat que l’home “es va veure obligat a portar la seva companya sentimental a l’hospital”. L’esposa estava embarassada d’onze setmanes i va començar a tenir pèrdues de sang. Es va trobar malament mentre estaven sopant a casa d’una amiga, a Santa Cristina d’Aro, i van decidir dirigir-se immediatament a urgències. El declarant va argumentar que l’amiga tampoc disposava de carnet i s’havia de quedar al càrrec d’un menor. Tampoc tenien saldo al mòbil per trucar a ningú i, com que era tard, no hi havia transport públic.

Finalment, ell va optar per posar-se al volant del cotxe i dur la seva dona a l’Hospital de Palamós. El fiscal li demanava mig any de presó, que ha aconseguit evitar. El seu advocat va subratllar que es tracta del primer embaràs de la noia, que li està sent molt problemàtic i que es va espantar per les pèrdues de flux. “El seu marit va actuar així per una situació preocupant arran del temor de la pèrdua del fill que esperaven i també per evitar possibles danys físics a la gestant. El jutge ha decidit que aquests dos béns jurídics (la vida i la integritat física) estan per sobre de la seguretat del trànsit i va decidir absoldre’l aplicant l’eximent complet d’estat de necessitat”, conclou Álvarez.

El més llegit

I després