Presó provisional comunicada i sense fiança per homicidi dolós i conducció temerària. Aquests són els càrrecs que la titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Girona va imputar divendres a Francisco Javier Muñoz, el veí de Sant Feliu de Guíxols de 42 anys que a finals de gener va matar una jove de 25 anys -Laura Fernández Comas- en un xoc frontal a la C-65 a l’alçada de Fornells de la Selva, informa el Diari de Girona. El conductor homicida va entregar voluntàriament el seu carnet però ni el ministeri públic ni la jutge van considerar que aquest gest pugui garantir que no es torni a posar al volant d’un cotxe perquè ja té antecedents per delictes contra la seguretat del trànsit.
El conductor homicida, que va estar setmanes en coma a causa de l’accident, ha rebut l’alta mèdica recentment encara que té pendent una intervenció quirúrgica que va ser impossible fer-li mentre era a l’hospital pel risc que suposava a causa del seu estat.
L’home va declarar ahir en seu judicial però només va respondre a les preguntes del seu advocat -Narcís Badosa- per explicar que el dia dels fets li van comunicar que el seu pare tenia un càncer terminal -l’home va morir mentre ell era en coma- i va agafar el cotxe per anar-lo a veure.
A l’hospital no el van deixar passar a l’habitació on era el seu pare i després de discutir-se amb el seu germà va tornar a Sant Feliu de Guíxols. Allà va tombar una motocicleta que estava aparcada i la policia el va detenir per haver donat 0,60 mg/l a la prova d’alcoholèmia. El cotxe havia quedat immobilitzat però un amic li va portar a casa i ell va tornar a agafar-lo per anar a Girona, i en aquest trajecte és quan es va produir l’accident.
A causa del xoc frontal, ahir va assegurar que no recorda res des que surt de Sant Feliu de Guíxols fins que es desperta del coma a l’hospital. Per tant, tampoc va reconèixer que hagués tingut una lleu topada amb un altre vehicle a Llagostera poca estona abans de provocar el xoc mortal de Fornells.
El seu advocat ha anunciat que recorrerà la presó provisional perquè considera que el seu client està impossibilitat per conduir a causa de l’estat en què ha quedat després de l’accident -necessita que l’assisteixin-, està arrelat, ha de seguir un tractament de recuperació i encara està pendent d’una operació quirúrgica. El lletrat també sol·licitarà que s’analitzin les mostres de sang que se li van prendre després de l’accident per determinar si el positiu per drogues que se li va detectar tenia el seu origen en els medicaments que se li van subministrar mentre l’ambulància l’assistia a la carretera.