La campanya del Peix Blau Ganxó que fa 24 anys va dissenyar el regidor Francesc Bañeras, continua camí dels 25 anys, essent pionera entre les dotzenes que varen néixer arreu a partir de l’èxit de la iniciativa i dels resultats obtinguts.
I és que sempre s’han trobat bons padrins que han donat suport a la campanya com ho han estat: Jaume Fàbregas, Nestor Luján, Xavier Domingo, Carme Casas, Jordi Estadella i un llarg etcètera, fins desembocar en aquesta vint-i-quatrena edició que ha comptat amb el suport de dos cuiners mediàtics de primera fila com són els bessons Javier i Sergio Torres.
Els xefs, que protagonitzen l’espai gastronòmic de la primera cadena de TVE “Torres en la cocina” amb més de tres milions d’espectadors, i propietaris del restaurant barceloní  Dos Cielos, d’estrella Michelín, s’embarcaren amb els pescadors ganxons de teranyina, varen enregistrar fragments del seu programa i varen assistir, col·laborar i dinar amb autoritats, membres de la Confraria de Pescadors, mariners i periodistes, als quals es varen dirigir en la presentació.
Javier Torres va dir: “És un honor i un plaer compartir aquesta experiència amb vosaltres. Som cuiners i també amics que fem aquesta feina tant maca. Jo em sento una mica ganxó perquè em vaig casar a Sant Feliu, la meva dona és d’aquí i tinc el cor en aquest poble que ens agrada molt tant al meu germà com a mi.
El peix blau forma part de la vostra cultura, sabeu com donar-li molta força i el feu més gran encara. Hem tingut l’oportunitat de menjar a molts dels vostres restaurants i ho feu super bé, amb l’afegit que l’entorn és molt especial i és un honor compartir el que fa vint-i-quatre anys que esteu portant a terme, que no és poc.”
Sergio Torres va afegir: “Ens sembla que el peix blau és un producte de luxe, no perquè sigui econòmic no s’ha d’apreciar. Nosaltres, a l’alta cuina, el posem al dia sempre que és temporada, el consumim, el fem molt nostre i el fem pagar.
Hem vingut a compartir l’inici d’aquesta campanya com a col·legues, com amics, aquí tots som iguals i estem encantats de que ens convideu”.