I després

NEIX A SFG L’ASSOCIACIÓ GANXONA REFUGIADA

Compartiu aquesta història

Manuela Moreno i Maria Rosa Pujol són dues de les integrants del col·lectiu que va organitzar una marxa de suport als refugiats que va sortir de la Plaça de la Llibertat fins l’Ajuntament o bé de la cadena humana que uns dies després es va formar a la platja de Sant Feliu.
També celebren a la ciutat els “Cercles de Silenci” i sempre han actuat com sota el paraigües d’entitats com Girona Acull, Stop Mare Mortum, etc. i ara han volgut tenir una associació pròpia.

La Manuela explica que “hem fet una nova associació a la ciutat que es diu Associació Ganxona Refugiada, que està vinculada a la plataforma Stop Mare Mortum, que té l’objectiu de sensibilitzar a la gent de casa nostra sobre la situació de les persones refugiades. També volem recollir diners per enviar a través d’un grup de persones que estan treballant in situ, que és a qui es destinen els donatius ja que si no es fa així moltes vegades es perden pel camí.
Cada dimecres ens trobem a la Plaça del Mercat, on a les set del vespre portem a terme el Cercle de Silenci, on reflexionem durant tres quarts d’hora en silenci i després parlem i debatem sobre la situació. Volem que tothom s’hi acosti i ens acompanyi”

La Maria Rosa Pujol respon a la nostra pregunta sobre quin és el missatge que volen fer arribar a la ciutadania: “El missatge és de protesta contra el que està fent Europa a les persones refugiades i la unió amb Turquia. Volem donar suport a Stop Mare Mortum que ja va amb un dret internacional a mirar si pot trobar una escletxa per poder sortir d’allà. Aquestes persones necessiten diners en el dia a dia perquè tenen malalties i els calen medicines i productes de primera necessitat”.

Aviat portaran a terme algunes activitats obertes com és la projecció d’un documental, organitzaran un concert de rock i volen arribar a les escoles perquè els més petits facin dibuixos perquè estiguin sensibilitzats de la situació i que s’aconsegueixi que mai més no es torni a donar una situació d’aquestes característiques.
Estan intentant que a mitjans de juny hi hagi una data lliure a la Casa Irla per fer la presentació oficial de col.lectiu a la societat ganxona.

El més llegit

I després