AQUEST DISSABTE, TALLS DE TRÀNSIT PER LA TRIATLÓ
Aquest dissabte 12 de maig se celebra la Triatló de Sant Feliu amb 600 esportistes i més de 3.000 acompanyants, que implicarà  afectacions de trànsit.
Al matí, el Passeig del Mar estarà tancat d’11h. a 12h. i a la tarda, des de les 12:30h. fins les 18:30 h. es tallarà el tram de la carretera de Tossa que va des del Passeig del Mar fins a Rosamar.
També cal destacar que no es podrà aparcar en la zona blava de la banda de la barana de mar i en algunes places concretes d’aquell sector. Per qualsevol emergència cal trucar a la Policia Local, 972 32 42 11.
Excepcionalment, durant el temps de la prova que mantindrà la carretera de Tossa tancada, quedarà obert el vial en obres del Passseig Rius i Calvet per accedir als domicilis i hotels de la zona.

 

AQUEST DIUMENGE ES REPRESENTA “MALA BROMA” AL TEATRE-AUDITORI
Després de l’èxit, amb les entrades exhaurides de les obres E.V.A. i Adossats, aquest diumenge, 13 de maig a les 18:00 h. es representarà al Teatre-Auditori Narcís Masferrer l’obra Mala broma, interpretada per Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz, ecrita per Jordi Casanovas i dirigida por Marc Angelet. .
“Dos antics amics es retroben després de vint anys. Quan eren joves, presentaven plegats un programa radiofònic d’humor. Ara un d’ells ja ha triomfat com a humorista però l’altre ha fracassat com a periodista. Els dos fan una juguesca al voltant d’un tema que els apassiona: els límits de l’humor”.
Venda d’entrads a l’Oficina de Turisme i a https://entradas.codetickets.com/entradas/mala-broma_8238/3214/teatreauditori-narcismasferrer/online

 

10 ANYS DE DONES GANXONES, DONES DEL MÓN
Aquest diumenge 13 de maig, de 9:30h a 13:30h, a la Rambla Vidal de Sant Feliu de Guíxols, se celebrarà la desena edició de la festa “Dones ganxones, dones del món” organitzada pel Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD), amb parades d’entitats i dones emprenedores de Sant Feliu de Guíxols amb diverses activitats i el lliurament de premis del VII Concurs fotogràfic.
Aquestes i altres activitats estan dins del Pla de Promoció de Polítiques d’Igualtat i es realitzen per fer visibles les dones, ja que la seva invisibilitat i el no reconeixement del seu paper en la societat són uns dels principals obstacles a l’hora d’aconseguir una
igualtat real.

 

ERC GUÍXOLS OBRE EL DEBAT DE LA PONÈNCIA ESTRATÈGICA A LA CIUTADANIA
La formació republicana ha presentat la proposta de ponència que es debatrà a la propera Conferència Nacional els dies 30 de juny i 1 de juliol a l’Hospitalet.
Des de la secció local de Sant Feliu de Guíxols s’ha apostat per obrir el debat a tothom que es senti interpel·lat en la construcció republicana, i és per això que ha organitzat una trobada el dia 15 de maig a les 20h a la Casa Irla per a debatre-la i, si s’escau, presentar-hi esmenes.
La Conferència Nacional per la República Catalana és un espai per al debat sobre el procés d’independència, la transició nacional i el nou país que volem, obert a la participació de tothom que vulgui aportar la seva opinió per construir conjuntament un futur lliure, millor i més just per al nostre país.

 

BANDERES BLAVES A LES PLATGES DE SANT FELIU I SANT POL
Un any més les platges de Sant Feliu i Sant Pol han aconseguit la bandera blava, distinció que lliuren l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, seguretat, accés lliure, sostenibilitat, compliment de la legislació, atenció a persones amb discapacitat o oferta complementària i educativa.
Girona manté la distinció a 28 platges, entre les quals també s’hi troben les de la Fosca de Palamós, les d’Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristus- Ses Torretes de Sant Antoni de Calonge, les de la Cala Rovira, Platja d’Aro i Sa Conca de Castell-Platja d’Aro i la Mar Menuda i Gran de Tossa de Tossa de Mar.

 

SORTIDA DEL MONTCLAR A EL FERRAN (LA GARROTXA)
Excursionisme obert del Centre Excursionista Montclar a El Ferran (La Garrotxa) el diumenge, 20 de maig, amb sortida a les 7:30 des de l’estació d’autobusos i tornada a les 8 del vespre. Cal portar menjar, aigua, calçat adequat i capelina.
Confirmar l’assistència abans del dijous 17 de març. Donació de 13 euros que s’han d’ingressar al compte: ES89 2100 8104 2523 0005 5802.
Tots els participants han de tenir una assegurança de muntanya. El centre no es fa responsable dels accidents que puguin sofrir els assistents sense federar.

 

MOCIONS A FAVOR DE LA PROTECCIÓ DEL CORALL
Els grups municipals de Guíxols des del Carrer, Guanyarem Sant Cristina i ICV-EUiA de Castell-Platja d’Aro presentaran en els pròxims plens mocions a favor de la preservació del corall a la costa en Begur y Arenys de Mar, ja que el Ministerio de Medio Ambiente ha renovat concessions pesqueres en aquesta zona.
El 90% de la població coral·lina es troba en aquesta situació i la seva recuperació necessitaria una moratòria de pesca de 20 anys.
Els grups municipals citats es posen al costat d’aquesta reivindicació per tal que el govern central, com a mínim, paralitzi els permisos de pesca i persegueixi els infractors, tal com ja es fa des de Begur fins a la costa francesa.

 

“OPERACIÓ URNES” ES PRESENTA AQUEST DISSABTE
Aquest dissabte, 12 de maig, a les 19:00 h. es presenta a la Casa Irla el llibre “Operació urnes”, de Laia Vicens i Xavi Tedó, el relat de l’operatiu clandestí que va fer possible el referèndum de l’1-O, la crònica periodística de l’operatiu clandestí que va permetre que l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d’autodeterminació. Així, a partir del testimoni dels cervells de l’operació i dels seus principals protagonistes, molts d’ells amb pseudònim, descobrirem una història increïble que supera qualsevol relat de ficció. A partir de milers de voluntaris es va crear una xarxa popular, organitzada de forma secreta i piramidal, que va fer possible que el tresor més preuat arribés al seu destí.

 

CURS PER A EMPRENEDORS A SANT FELIU
Guíxols Desenvolupament anuncia un nou curs gratuït destinat a treballadors, aturats, e i emprenedors que es portarà a terme el dimecres 23 de maig de 9:30 h. A 13.
Presentació de les noves metodologíes per crear negocis viables: Lean Startup i Canvas, a càrrec de Jordi Bayer de AGOE. Seguidament, exposició dels errors més freqüents dels emprenedors, a càrrec  de Joaquim Munné i Salvador Figueres de AGOE.
Cal inscripció prèvia a https://goo.gl/ia8XcT
Més informació a Guíxols Desenvolupament, al carrer dels Enamorats 65-99, primer pis de l’estació d’autobusos, telèfon 972 32 70 33.

 

AQUEST DISSABTE TALLER “JUGA A SER ESCRIPTOR” A LA BIBLIOTECA
Aquest dissabte 12 de maig a les 11 del matí s’impartira a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols el taller per a infants anomenat Juga a ser escriptor”, en el qual es crearan contes superoriginals i conjuntament, en viu.
El taller anirà a càrrec d’Alba Navarro i forma part de les habitual activitats gratuïtes que es porten a terme a la biblioteca.

 

PREINSCRIPCIONS PEL CURS 2018-2019 DE L’ESCOLA D’ADULTS
L’escola d’adults de Sant Feliu de Guíxols informa que es poden realitzar les preinscripcions pel curs 2018-2019, al segon pis del Centre Cívic Vilartagues, els dies: 18, 20 i 25 de juny de 5 a 8.  I el 19, 21, 22 i 26 de juny de 10 a 1.
Cal portar fotocòpia del DNI (o del passaport)  i 2 fotografies recents.

 

EXPO DE L’ESCOLA D’ART JOSEP ALBERTÍ AL PATI DE L’AJUNTAMENT
L’Escola d’Art Josep Albertí de Sant Feliu de Guíxols ofereix una exposició col·lectiva dels treballs realitzats amb diverses tècniques i temàtiques a aquesta escola i que es podran contemplar al pati de l’Ajuntament de la ciutat des del 14 fins el 27 de maig de 2018.
L’acte d’inauguració es portarà a terme el dimarts, dia 15 de maig a les 19:30 hores i els horaris d’exposició seran els següents: de dilluns a dissabte d’11h. a 13h i de 16:30 a 18:30h. i diumenges d’11h. a 13h.

 

CONCURS DE PINTURA RÀPIDA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS
El proper dissabte, 19 de maig se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols el Concurs de Pintura Ràpida, on una colla de pintors d’arreu de Catalunya participen capturant espais urbans i paisatges de la ciutat convocats pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols entre les 8 del matí i les 12 del migdia.
Les obres s’exposaran a la sala d’exposicions de l’antic hospital a partir de les 4 de la tarda, i a les 5 es farà públic el veredicte del jurat i el lliurament dels premis als guanyadors.

 

“PAU, LA FORÇA D’UN SILENCI” AL CICLE GAUDÍ DE SFG
El divendres de la setmana entrant, 18 de maig a les 21:00 h. dins del Cicle Gaudí de cinema en català, es projectarà al Casino Guixolenc “Pau, la força d’un silenci”, una pel·lícula sobre set anys d’exili de Pau Casals a Prada de Conflent.
“A mitjans dels anys 40, Pau Casals, considerat el millor intèrpret del moment i exiliat a Prada de Conflent, ha decidit no tocar més en públic fins que la dictadura de Franco no caigui. Pierre, un jove francès a qui el mestre fa classes, intentarà convèncer-li que faci un concert extraordinari que es pot convertir en homenatge a la llibertat”.
Fitxa tècnica: Intèrprets: Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa, Marc Cartes, Albert Pérez, Joan Carreras, Josean Bengoetxea, etc. Direcció: Manuel Huerga. Guió: Jordi Vallejo i Maria Jaén. Música: Xavi Capellas.

 

DISSABTE, 19 DE MAIG, TALLER DE VAPOR A L’ANTIC HOSPITAL
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu d’Història ha organitzat diverses activitats, entre les quals una jornada de portes obertes a les 11 del matí a l’antic hospital amb el “Taller de vapor” amb una visita guiada a les 11 del matí en el marc de l’exposició “A tota màquina. El tren de Sant Feliu de Guíxols”, després de la celebració del 125è aniversari de la inauguració de la línia. Activitat gratuïta.

 

EL DIA 19, JOAN B. CULLA PRESENTA “EL TSUNAMI” A LA CASA IRLA
Joan B. Culla presenta el dissabte 19 de maig “El Tsunami a la Casa Irla.
“Què se n’ha fet d’Unió Democràtica? I de Convergència? I d’Iniciativa? I d’aquell paquebot imponent i de rumb inalterable que havia estat el PSC? Com és que Ciutadans, un partit creat per combatre la política lingüística de la Generalitat, esdevé peça fonamental en la formació de majories de govern a Espanya? I la CUP, d’on surt? I els comuns? El sistema català de partits polítics ha esdevingut irreconeixible, com si li hagués passat pel damunt un tsunami.. El cicle electoral de 2014-2016 ho ha fet evident, subvertint velles hegemonies i donant lloc a noves confluències guanyadores, com Junts pel Sí, Barcelona En Comú o En Comú Podem. El propòsit de Joan B. Culla no és altre que fer intel·ligible aquesta transformació trepidant i oferir-ne algunes claus d’interpretació. Amb el ben entès que el futur està per escriure”.

 

CAMPIONAT DE TRIAL SOCIAL COSTA BRAVA A SANT FELIU
El diumenge de la setmana entrant, 20 de maig, torna a Sant Feliu de Guíxols el Campionat de Trial Social Costa Brava 2018 que organitza el Motoclub Costa Brava, que compta amb el suport de la Federació Catalana de motociclisme i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
Ja es va celebrar una de les quatre edicions d’enguany el 18 de març i després d’aquesta del 20 de maig, en restaran dues més que se celebraran el 17 de juny i el 28 d’octubre.
Inscripcions a les 8 del matí. Inici de la prova a les 9 i finalització a les 13:45.
Informació: www.motoclubcostabrava.com. Tels: 680 479 229 i 629 826 346

 

CONCERTS ORGANITZATS PER L’ATZAVARA
– Divendres,11 de maig, 21:00 h. : MAX GARCIA CONOVER (Portland, USA, modern folk) & GREAT NORTH (Nova Zelanda, alt-folk) 7 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266.
– Diumenge, 13 de maig, 21:00 h. : ANNI ROSSI (NYC, lo-fi/r&b/soul)  @ El Trinquet (c/St Pere 26) Gratuït/donació voluntària.
– Dissabte,26 de maig, 20:30 h. : WILD ANIMALS (Madrid, indie/punk) & ULTIMATE FRISBEE (Bcn/St Feliu, DIY punk) & BULLITT (St Feliu, indie/punk) @ TZVR Club. ctra Palamós 266.

 

I TORNEIG D’ESCACS BLITZ A CAS ROMAGUÉ
Cas Romagué (Casa Irla) organitza un la primera edició del Torneig d’Escacs Blitz per a federats i no federats amb una inscripció de 5 euros el dissabte 26, que s’han de fer al menys tres dies abans al telèfon 696 115 304.
Les partides començaran a les 17:00 hores i es jugaran amb el sistema suís a 9 rondes, amb un temps de joc de 5 minuts més 3 segons d’increment.
Hi hauran premis i trofeus pels primers classificats i diploma per a tots els participants.
També es pot sopar per 15 euros incloent la inscripció i sopar i per 11 euros els acompanyants.

 

EL CLUB TWIRLING SFG, AL CAMPIONAT DE CATALUNYA
Aquest cap de setmana, dissabte 12 i diumenge, 15 de maig 25 atletess del Club Twirling Sant Feliu de Guíxols es desplaçaran fins a Amposta per competir a la Final de Catalunya base.
Aquesta competició és la final de les modalitats de solo i parelles de 2ona i 3era divisió i per poder competir en aquesta final les atletes s’han hagut de classificar en dues eliminatòries prèvies que es varen celebrar el passat mes de  març a Valls i el mes d’abril a Tordera.
Club Twirling Sant Feliu de Guíxols és una de les entitats més actives de la ciutat i compta amb 71 atletes en competició a nivell autonòmic.

 

GANXONS AL CAMPIONAT D’ESPANYA DE KARATE W.U.K.O.
El passat cap de setmana es va celebrar a Corella (Navarra) el campionat d’Espanya de Karate de la World Union Karate Organitzation (W.U.K.O), on hi varen competir cinc karatekes ganxons del C.E. Dojo Sant Feliu: Sergi Garriga cinturó taronja de 10 anys, Stanis Colomar cinturó taronja de 11 anys, l’Iker Sánchez cinturó groc taronja, en Roger Vila cinturó taronja i l’Oriol Maura Perramon, entrenador i competidor.
A la modalitat de kata i participaven en Sergi Garriga, en Roger Vila i l’Stanis Colomar i a la de kumite, en Roger Vila, l’Stanis Colomar, l’Iker Sánchez i l’Oriol Maura, que van relitzar un gran campionat obtenint molt bones merescudes posicions com en Sergi Garriga quedant 1º classificat i l’Iker Sánchez quedant 3º en Roger, l’Stanis i l’Oriol van quedar a les portes de pujar al podi arribant a semifinals.
Podeu llegir la nota de l’escola de karate completa i les fotos en el següent ARXIU

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 12 de maig
Camp de Futbol Josep Sunyer i Arxer
10,00 – 13,30 h. 27è Torneig de l’Amistat (Escoletes)
16,15 h. Juvenil A – Tordera CF A
18,15 h. Futbol d’Empreses Bar Moreda – Bonmatí 

Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
10,30 h. Alevi A – Quart UE A
10,30 h. Alevi C – RCDE Escola Costa Brava B
12,30 h. Cadet C – AT Bisbalenc A

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
10,15 h. Pre Mini Masculí – Vilafant
10,15 h. Pre Inf Femení – Campdevanol
11,45 h. Cadet Femení – Torroella
18,00 h. Senior Masculí – Calella

Diumenge 13 de maig

Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
10,00 h. Alevi B – Tordera CF B
12,30 h. Infantil A – Unió Girona A
15,00 h. Cadet B – UE Llagostera C
17,00 h. Vilartagues – Farners CE B

Pavelló “Carles Nadal”
11,00 h. Partit de korfbal

ALTRES

Diumenge 13 de maig
Sortida de la Ultra Clean Marathon
Hora : 6,30 h. Platja de Sant Feliu, davant l’Ajuntament
L’Ultra Clean Marathon és un respte esportiu i ambiental que és celebrarà del 13 al 19 de maig.
Durant 7 dies l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, 2 esportistes compromisos amb el medi ambient, correrán 7 maratons amb l’objectiu de recollir el màxim de residus i descubrir indrets nataurals de gran valor de casa nostra.
Organitza: Xarxa de Voluntariat ambiental de Catalunya-XVAC