I després

PIQUERAS INAUGURA AL MUSEU MARÍTIM

Compartiu aquesta història

El passat dimarts 17 de juny s’inaugurà l’exposició “Marines paisatge matern” de Carles Piqueras al vestíbul del Museu Marítim de Barcelona. Acompanyat d’artistes, amics i familiars, Piqueras va presentar conjuntament amb Roger Marcet, director del museu, i amb la presència de l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, les quinze obres que componen la mostra, realitzades amb una tècnica poc corrent al nostre país i a Europa, però prou coneguda al Estats Units d’Amèrica on fins i tot hi ha associacions que apleguen autors que, com Piqueras, utilitzen senzills llapis de colors per a pintar quadres de gran detall i perfecció, cosa que els comporta temps i paciència, sobre tot si, com en el cas del pintor de Sant Feliu, les obres sobre paper o fusta són de format força gran.
Tal i com ja va declarar Piqueras fa uns dies a la nostra emissora, el doble títol de l’exposició emana en part dels escrits de Julio Llamazares, que valora el paisatge on naixem de la mateixa manera que una llengua materna, doncs tots tenim un paisatge amb el que aprenem a veure el món i que encara que en visitem d’altres cap ens reflexa millor que el nostre paisatge natural; així, quan el revisitem, ens provoca malenconia i satisfacció. L’exposició, però, també és un homenatge volgut a les Marines, nom que es donava als quadres de paisatge d’ambient mariner, que pintors ganxons i residents a Sant Feliu com: Torrent-Buch, Manera, Ponsjoan, Amat, Carreró i Matas, entre d’altres, cultivaren a la segona meitat del segle XX i que han estat injustament poc apreciats. Piqueras valorava la influència d’aquests pintors de cavallet que pintaven a l’aire lliure i que el deixàvem embadalit quan era jovenet, com a decisiva en la seva vocació i producció.
L’exposició romandrà al Marítim fins el 5 d’octubre d’enguany i segons va dir Roger Marcet en aquest mesos de l’estiu la mitjana de visitants al museu és d’uns 40.000 al mes. S’hi projecten dos vídeos produïts per Peti qui Peti, que mostren el procés creatiu de l’artista a partir de converses amb l’autor i d’animacions de l’elaboració de les obres. Properament es podran veure al web de Radio Sant Feliu.
Qui hi vulgui anar, podrà veure quinze pintures excel·lents que recreen barques, peixos, pedres, sorra, desfetes de temporals, la Punta de Garbí o el Camí de Ronda. En definitiva, el paisatge matern del pintor ganxó Carles Piqueras.

FALDILLA PIQUERAS

El més llegit

I després