I després

HOTEL FANTASMA A PORT SALVI?

Compartiu aquesta història

De les infraccions que la propietat de l’Hotel Eden Roc i Bellevue (antic Montjoi) va acumulant, a l’Ajuntament ja n’han perdut el compte. I no només s’apilonen requeriments municipals sinó que també de Costes i Medi Ambient de la Generalitat, la qual cosa no sembla afectar als empresaris alemanys que han obert un altre front envers les administracions.
Annexions i invasions del camí de ronda, construccions de passeres de ciment sobre les roques, abocaments il·legals al mar, construccions fora de normativa en el recinte i fins i tot emporlanats arran d’aigua són només una petita mostra de l’extens catàleg d’irregularitats de qui considera que les lleis no estan fetes per a ells.
Aquest grup hoteler en el seu dia va comprar un altre hotel de l’àmbit, el Bellevue, una competència que desapareixia per romandre tancat. Més tard s’hi van importants obres de renovació i ampliació altra vegada sense cap respecte normatiu, fent cas omís als requeriments i amb l’agreujant de mantenir-lo tancat.
Des del que s’anomena àrea de disciplina urbanística s’han anat obrint expedients i fent una col·lecció de requeriments que han estat totalment ignorats per la propietat.
La presumpta darrera il.legalitat es produeix a uns metres de la recepció de l’Eden Roc, al carrer Port Salvi, que desemboca a la cantonada amb la plaça Pau Casals.
El que havia de ser una nova construcció d’apartaments resulta que seria la construcció encoberta de 10 habitacions d’hotel amb els seus respectius banys. Inspectors d’urbanisme de l’Ajuntament es varen adreçar al lloc per revisar si el resultat s’adaptava al projecte presentat i se’ls va negar l’accés a la finca. L’Ajuntament ha demanat una ordre judicial, que s’està tramitant, i l’empresa mou fitxa presentant un altre projecte.
Polítics i tècnics estan intentant convèncer als propietaris per i poder arribar a acords, la qual cosa saben que no serà senzilla quan els infractors basen la seva estratègia en la política de fets consumats.
Per les declaracions realitzades per membres de l’equip de govern a la nostra emissora, sembla que, en aquest cas puntual, s’intenta que la solució sigui reconvertir el projecte d’apartaments en un aparthotel, figura que es podria contemplar per tal de poder-ho legalitzar.
La partida pel que en el ple algú va anomenar “hotel fantasma”,està començada però encara lluny de ser resolta, situació que genera indignació a les autoritats que veuen, amb un alt grau d’impotència, com no només la propietat se salta les normes sinó que, a més, ens traslladen comentaris realitzats a coneguts i proveïdors als qui els diuen que podrien invertir molt més a Sant Feliu però que l’Ajuntament “no els dóna facilitats i només els posen entrebancs”.
Per la seva banda, alguns veïns consultats diuen que ja l’any passat les habitacions ja es varen ocupar i que s’està promocionant el turisme d’autocar i borratxera a la zona i que alguns veïns posen les seves cases a la venda tips de les molèsties que aquestes activitats estan ocasionant.
Una altra construcció sense llicència, consistent en terrasses sota el rètol que corona la façana que no es distingeixen des del carrer, s’afegirien al llistat de requeriments efectuats pel consistori.

El més llegit

I després