I després

9 NOTÍCIES + 9 IMATGES D’ACTUALITAT

Compartiu aquesta història

PRESENTACIÓ D’UN LLIBRE DE VICENT PARTAL
Dijous, 10 de desembre a les 20:00 h. a la Casa Irla, presentació del llibre “9N Desclassificat. Història secreta d’una votació revolucionària” de Vicent Partal Montesinos (Bétera, 1960), “un relat periodístic apassionant del 9N i dels mesos que hi van conduir. Deu capítols que van des de les negociacions secretes per establir el dia i la doble pregunta, passant per les pressions, actuacions del Govern espanyol o la internacionalització del procés, i fins a l’abraçada significativa entre Artur Mas i David Fernández, que va suscitar el comentari definitiu d’un observador basc, en veure-la: herri bat, un poble”. Entrada lliure.

500 PARTAL

 

DIUMENGE, ESPECTACLE DE LA XARXA AL TAM
El proper diumenge, 13 de desembre, a les 12 del migdia, al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer, La Xarxa presenta l’espectacle per a tots els públics, L’Avi Tonet, amb Jordi del Riu, on es poden viure els petits i grans moments que estan en el record d’un net que s’estimava molt al seu avi. Les seves primeres vivències amb l’avi, quan en Magí encara era un bebè…

500 XARXA

 

ESPECTACLE DELS SOMIATRUITES PER A LA MARATÓ DE TV3
L’Associació Amics de l’Ermita i Paratges de Sant Elm s’afegeix al munt de col·lectius de Catalunya que col·labora en la captació de fons per aportar-los a la iniciativa de La Marató de TV3.
Per aquest motiu ofereixen l’espectacle de varietés dels Somiatruites de Sant Elm en una sessió matinal programada pel proper dissabte, 12 de desembre a les 12 del migdia, amb entrada gratuïta i aportacions voluntàries a benefici de La Marató que en aquesta edició destinarà les donacions a la diabetis.

500 SOMIA

AQUEST CAP DE SETMANA, APLEC DEL MONTCLAR
Dissabte, 12 i diumenge, 13 de desembre el CEM organitza el 66è Aplec del Montclar, on el dissabte els infantils i juvenils faran acampada a Can Rifà. La sortida es portarà a terme a les 3 de la tarda des de la seu del CEM.
El diumenge, caminada popular amb sortida a les 8:30 h. de Casa Nova. Durant el matí es renovarà la senyera i es farà el tradicional pessebre de fang.
Informació: c.e.montclar@gmail.com Telèfons: 972 821047 (Carmen) i 661253273 (Cristina).

500 CEM

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JOSEP M. FONALLERAS
Dissabte, 12 de desembre a les 19:00 h. a la Casa Irla, presentació del llibre “La sala d’estar és un camp de futbol”, de Josep Maria Fonalleras (Girona, 1959), la sala que es converteix en un camp de futbol, el cossi d’aram, la hipocondria, fer-se elmort, els avis, els viatges del pare, la cuina de la mare, una visita al Mas Pla, l’escalèxtric i els màdelmans, els soldats retallables, els veïns, els amics. Cada petit detall crea un univers.
Hi ha un «reduït recinte» on tot és present i on el passat es fa de nou habitable perquè alguna cosa dels que ja no hi són és molt a prop. Aquest és un viatge al recinte familiar, a l’espai íntim de Josep M. Fonalleras, a la seva infantesa gironina: una excursió que rememora jocs, aventures,menjars i olors, amb una construcció literària feta d’impressions. L’intent d’atrapar l’instant en una novel·la breu, el relat d’unes vivències on el temps s’atura i esdevé fotografia.

500 FONALLERAS

 

EL PROSTÍBUL ECLIPSE TANCA I SERÀ UN GERIÀTRIC
El major prostíbul del Baix Empordà, l’Eclipse, ha tancat les seves portes. Així ho indica un cartell situat a l’exterior de les instal·lacions situades a la carretera C-31 al seu pas per Mont-ras.
Segons avança AraGirona.cat i publica el Diari de Girona, la intenció del propietari és convertir-lo en un geriàtric, si bé el projecte encara està en fase de redacció. De moment, a l’exterior només s’informa que està tancat «per vacances i reformes».
L’Ajuntament no ha rebut encara cap proposta en ferm, però el promotor del geriàtric ja ha comunicat la seva intenció al consistori, que veu la iniciativa amb bons ulls.
L’Eclipse forma part del mateix grup que el Paradise, el macroprostibul de La Jonquera. Ambdós negocis s’han vist involucrats en diverses ocasions en operacions policials, la darrera d’elles l’operació Pompeia, contra delictes fiscals vinculats al món de la prostitució, entre elles l’Eclipse i el Paradise, que va amagar més de 400 milions d’euros.

500 ECLIPSE

 

ENCESA DE LLUMS DE NADAL A SANT FELIU
Sant Feliu de Guíxols comença el Nadal amb la tradicional encesa de llums. En aquest cas es va fer a la plaça del Mercat. Es va iniciar amb música d’ambient, un taller de photocall, l’escola de música va col.laborar amb grups de vent, i es va fer l’encesa oficial, amb l’alcalde de Sant Feliu acompanyat de mainada. Posteriorment es va fer una xocolatada popular.
Per tancar l’acte, es va fer el millor “surf-garage” amb el grup 13th Magic Skull acompanyat de tastets d’hivern al Mercat Cobert de Sant Feliu de Guíxols. L’acte d’encesa de llums també es va fer a Vilartagues, a la plaça de Salvador Espriu.

500 MERCAT

 

JOSEP M. TERRICABRAS PASSEJA PER SANT FELIU
Iniciada la campanya per les eleccions generals del 20D, els polítics inicien les seves visites i xerrades en diversos municipis. Dissabte, l’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras va passejar pels carrers de Sant Feliu acompanyat per membres d’ERC Guíxols, conversant amb nombrosos ciutadans que van poder preguntar sobre la posició de l’estament europeu respecte al procés català.
Terricabras, que fou professor de filosofia a l’Institut Sant Elm, va saludar a diversos exalumnes declarant que l’experiencia l’havia transportat en el temps, “uns records que mai no oblidaré”.
Segons fonts d’ERC, va destacar tres fronts que l’equip de govern està treballant, com el Museu Thyssen, la necessitat de fer aparcaments a llevant i a ponent i va felicitar als regidors d’ERC per haver començat a desencallar la situació dels hotels Anlló: “és profundament necessari per l’esdevenir de la ciutat”.

500 ERC

 

CONCERT DE COPA LOTUS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA
El proper dissabte, 12 de desembre, 21:00 h. concert de Copa Lotus en acústic (Vilanova, pop, guanyadors Sóna 9 2013), una jove banda de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), i el seu nom està inspirat en les postres d’un restaurant del casc antic. Són propers, honestos, i llaminers. És impossible fer-ne un retrat robot perquè juguen a una confusió divertida entre pop britànic, rock, folk… i una constant aclucada d’ull a l’oest americà. És inquietant la maduresa que demostren en aquest primer treball: El Moixó Foguer.

500 COPALOTUS

El més llegit

I després