I després

Els Amics de La Casa Màgica de SCD’A amb La Marató de TV3

Compartiu aquesta història

Els Amics de La Casa Màgica organitzen per al proper dissabte 12 de desembre, a les 20h del vespre a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro, una sessió informativa sobre sobre La màgia de la Marató de TV3. Hi col•laborarà Roger Vidal, Membre de l’Associació de Diabètics de Catalunya a les Comarques Gironines i el Dr. Francesc Sureda, del Mas Roig de Llagostera.
L’acte comptarà amb la participació de l’il•lusionista Xevi i es recaptarà fons per La Marató de TV3 amb aportacions voluntàries dels assistents i amb la venda de Llibretes Màgiques que ha cedit La Casa Màgica.
La sessió informativa té la col•laboració de l’Associació de Diabètics de Catalunya, comarques gironines; l’Ajuntament de Santa Cristina; “la Caixa”; Skäl Internacional de Girona; els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col•lecció Xevi.
Diumenge se celebra la 24a edició de La Marató de TV3, que es dedicarà a la diabetis i l’obesitat, les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya, segons ha decidit el Patronat de la Fundació a proposta de la Comissió Assessora Científica.
Segons els experts, la diabetis, una malaltia que provoca la presència de nivells elevats de sucre a la sang, afecta aproximadament el 14% de la població de Catalunya, la meitat de la qual ho desconeix.
L’any 1998, La Marató es va dedicar a la diabetis. Aquella edició va sensibilitzar la societat, però també va representar un impuls significatiu en la investigació d’aquesta patologia a Catalunya. Disset anys després, La Marató se centrarà en aquesta malaltia i en l’obesitat, amb l’objectiu d’impulsar nous projectes de recerca en biologia cel•lular, teràpies gèniques, nous medicaments i tractaments diana que millorin la qualitat de vida de les persones afectades i, en general, permetin avançar en el seu coneixement des de totes les àrees de la recerca (bàsica, clínica i epidemiològica).
Per això la pròxima edició de La Marató de TV3 desplegarà la seva capacitat de sensibilització social i de mobilització popular per donar visibilitat a aquestes dues malalties metabòliques a través d’una fórmula que barreja informació i entreteniment, posada a l’abast de la societat catalana a través dels mitjans de comunicació de la CCMA, TV3, Catalunya Ràdio i digitals.

El més llegit

I després