I després

60 matemàtics experts en processos estadístics es reuneixen a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Una seixantena de científics matemàtics es troben fins divendres a Sant Feliu de Guíxols per realitzar un congrés de Matemàtica Estadística (Codawork 2011).

Els ponents han estat rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde, Carles Motas, el qual ha adreçat unes paraules de benvinguda en anglès als presents, i els ha convidat a gaudir de la ciutat i l’entorn. És l’aposta, deia Motas, de Sant Feliu de Guíxlos per intentar fer camí com a ciutat acollidora de congressos, seminaris i jornades de treball.

Diferents representants de països com Xina, Estats Units, Nova Zelanda, Emirats Àrabs, Itàlia, Anglaterra es troben aquests dies a la ciutat guixolenca per tractar temes relacionats amb aplicacions de l’estadística, que van des del càlcul de probabilitats en biologia, medicina, recerca, estudis científics, i en l’àmbit de les ciències socials.

En l’acte hi han intervingut la presidenta de la International Association form Mathematican Geosciences, Dra. Vera Pawlowsky-Glahn, el president del comitè organitzador Xorkshop Codawork 2011, Dr. Juan J. Egozcue, el vicerector de Política Internacional de la Política Internacional de la Universitat Politècnica de Catalunya, Dr. Pedro Díez i el vicerector de Recerca i Transferència de la Universitat de Girona, Dr. Josep Calbó, junt amb Carles Motas.

En la celebració el professor John Aitchison ha rebut un llibre homenatge, de part de la Dra Vera Pawlowsky-Glahn.

El més llegit

I després