I després

Presentació de “Tras el vivir y el soñar”, d’Antonio M. Herrera, a la Cambra

Compartiu aquesta història

L’escriptor Antonio M. Herrera presentarà el seu poemari bilingüe en castellà i català Tras el vivir y el soñar (Villa Amparo) / Després del viure i del somiar (Villa Amparo) a Sant Feliu de Guíxols aquest dissabte, 14 de maig. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la Cambra de Comerç a les 20 h. L’acompanyaran l’autor de la versió catalana, Xavier C. Ribot, el professor i síndic de greuges guixolenc José Luis Mayo i Monique Alonso, especialista en Antonio Machado.

L’obra va obtenir el Premi Internacional de Literatura Fundació A. Machado de Cotlliure 2010. Antonio M. Herrera va ser professor de literatura espanyola a l’Institut Sant Elm i regidor de Cultura de l’Ajuntament amb Josep Vicente com a alcalde.

Tras el vivir y el soñar (Villa Amparo) / Després del viure i del somiar (Villa Amparo) és una recreació, poètica i dolorosa, de la penúltima etapa de la vida d’un poeta i d’un ideal polític. Antonio M. Herrera evoca, poetitza i homenatja A. Machado en aquest llibre. Poetitza un món que es va perdre i va desaparèixer.

Es va capitombar l’any 1939 amb la guerra fratricida, incivil. Homenatja l’Espanya que va morir amb el poeta, el cataclisme que va anihilar La República, un món que encara plora en els mots i les actituds que el poeta imagina o recorda del gran A. Machado, parafrasejades i magníficament contextualitzades.

Explica una història interior que veritablement emociona, colpeja la consciència actual i converteix el passat en un present molt viu.

El més llegit

I després