I després

Atrapen dos sicaris quan feien un assalt a Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Segons que informa el diari El Punt, dos exmilitars, un francès i un ucraïnès, han estat empresonats per ordre del jutjat de Sant Feliu de Guíxols després que els atrapessin in fraganti quan perpetraven un assalt amb violència en un habitatge de Platja d’Aro on resideix un família que es dedica a la compravenda d’automòbils.

La policia considera que els dos homes, l’ucraïnès Petro Kautsokin, de 35 anys, i el francès Lahcen Soufyaan Seghiri, de 28 anys, actuaven per encàrrec i que s’havien traslladat expressament des de Marsella a la casa de Platja d’Aro perquè qui els havia contractat els havia assenyalat l’objectiu i passat la informació que aquell dia, dijous passat, hi havia diners.

Dijous al matí dos homes van irrompre en un domicili del carrer Josep Pla de Platja d’Aro, on viu un matrimoni amb el seu fill. Esgrimien pistoles, que van resultar ser simulades, i van amenaçar de mort l’home i la dona en presència del fill. A la dona li van clavar diversos cops amb la pistola que li van ocasionar lesions considerables mentre exigien al marit que els obrís la caixa forta. El marit, en adonar-se que les armes eren simulades, es va enfrontar als assaltants.

Els crits que van proferir van alertar els veïns que van trucar a la policia local, que va tardar dos minuts a arribar al lloc, i va tenir temps que presenciar encara part de la violenta batalla entre l’assaltat i els assaltants, i van aconseguir detenir allà mateix un dels lladres: Petro Kautsokin. L’altre es va escapar amb un Seat Ibiza per la C-31. Però la policia va avisar els seus col•legues de la policia local de Calonge, que van muntar controls de carretera i van aconseguir aturar el fugitiu, que va resultar ser Lahcen Soufyaan Seghiri, de 28 anys i de nacionalitat francesa.

Entre la documentació que se li va trobar hi havia una petició feta al Ministeri de Defensa francès perquè se li concedís un pensió d’invalidesa com a ferit de guerra i la denegació que li havien comunicat les autoritats franceses.

Tot i la violència que van mostrar durant l’assalt i durant la detenció, un cop detinguts els dos homes es van mostrar tranquils i educats davant la policia local, que els va entregar als Mossos, que van portar a terme les investigacions posteriors que van permetre determinar que tots dos tenien antecedents a França per assalts similars i que, en canvi, estaven “nets” al territori espanyol.

Els investigadors creuen que els dos homes actuaven per encàrrec perquè abans d’entrar a la casa assaltada es van ficar a la del costat, però en van sortir ràpidament en adonar-se que no era l’objectiu fixat i llavors van entrar a l’habitatge de l’empresari que buscaven

El més llegit

I després