I després

564 kg de haixix i 11 detinguts en una operació antidroga

Compartiu aquesta història

Després de tres mesos d’investigacions, vigilància i seguiment, agents del Cuerpo Nacional de Policía junt amb funcionaris de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols han desmantellat una organització dedicada a introduir grans quantitats d’haixix, utilitzant, per emmagatzemar-lo i ocultar-lo en territori espanyol, diferents “furgonetes-zulo”, les quals estacionaven en places d’aparcament a Vilafranca del Penedès, per -finalment- distribuir-la a d’altres llocs del nostre país (especialment la Costa Brava).

En l’Operació Alba, que porta el nom del carrer de Sant Feliu on es tenia la certesa que era un dels punts d’emmagatzematge i venda es varen detenir 4 persones (mare, dos fills i un convidat), 2 a Llagostera, 2 a Martorell i 3 a Vilafranca (tots 11 marroquins), amb el decomís d’un total de 564 quilos de haixix, 55.000 euros, 2 furgonetes i 8 vehicles.

En una compareixença realitzada el matí de dijous a l’Ajuntament, es va destacar la bona entesa i preparació dels efectius de la Policia Local que es varen coordinar amb la policia estatal, així ho varen certificar els protagonistes: l’alcalde; Joan Alfons Albó, els regidors; Francisco Cárdenas i Juanjo Garcia, l’inspector en cap de la policia i de la comissaria de Sant Feliu; Angel Camafreita i l’inspector en cap de la Policia Local; Josep Miñarro que es varen felicitar per l’èxit de la operació al temps que es mostraven oberts a noves operacions conjuntes.

La investigació es va iniciar en tenir coneixement de la presència d’una organització dedicada a la distribució de quantitats importants d’haixix al litoral de la Costa Brava (uns 15 quilograms diaris). Les primeres investigacions van portar els agents fins a Martorell. Allà es va detenir dos individus als quals se’ls va intervenir fins a 60 kg d’haixix, preparats en prop de 6.000 càpsules del tipus “aglà”. Dies després, van ser arrestats quatre membres del cos delictiu, a Sant Feliu de Guíxols, dedicats a la distribució final als consumidors: es va intervenir en el domicili la substància estupefaent, preparada en petites dosis per a la seva venda al detall, durant la temporada d’estiu a la Costa Brava on hi feien el “menudeig”..

Amb la col·laboració del Grup IV d’Estupefaents de la BPPJ de Barcelona, després de detenir els responsables de la distribució, els agents van continuar amb la investigació per identificar i arrestar els encarregats de subministrar i emmagatzemar la droga. Els policies van descobrir que l’organització tenia llogades dues places d’aparcament a Vilafranca del Penedès, on hi havia les dues furgonetes immòbils. Es van investigar les furgonetes i varen comprovar que contenien una important quantitat (420 quilos) d’haixix, per la qual cosa, es va procedir a la detenció dels individus quan pretenien vendre part de la droga.

Cliqueu a les fotos per ampliar

 

 

El més llegit

I després