I després

5 NOTÍCIES + 5 IMATGES DE CPD’A

Compartiu aquesta història

CASTANYADA A CASTELL-PLATJA D’ARO
Aquest dimarts a les 17h de la tarda al Centre Cívic Ca La Rafaela de Castell d’Aro, celebració de la castanya popular amb el complement d’un concert d’havaneres amb Neus Mar. I dimecres de 10 a 12 h al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro hi ha programat un taller de panellets, com a activitat prèvia a les activitats de l’endemà al mateix espai.
Així, el dijous 29 d’octubre, sota el lema Una mirada a la tardor, l’organització participativa de la jornada comença de bon matí a les 10 h, i té continuïtat a les 16h de la tarda amb l’encesa del foc, la preparació de les castanyes a 2/4 de 17h i el taller de cistelleria a les 17h.
A partir de 2/4 de 18h la celebració pren un caràcter intergeneracional amb músiques i danses tradicionals d’arreu del món amb Quartet Brunzit, racó de te a càrrec del Punt Jove i taller d’estampació de pedres amb fulles amb els infants i famílies dels Espais Familiars, abans de la castanyada a 2/4 de 19h i el fi de festa a le s19h. Organitza la regidoria de Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària.

CASTANYADA
4rt PREMI JORDI COMAS DE RECERCA LOCAL
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, mitjançant la Biblioteca M. Rodoreda, convoca el 4t Premi Jordi Comas de Recerca Local al millor projecte inèdit d’investigació –individual o col•lectiu- sobre el municipi, dotat amb 3.000 euros i amb la possibilitat de publicació en format de llibre. El concurs és obert a qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore…), i les propostes es poden lliurar fins al 31 d’octubre d’enguany. El veredicte del jurat es farà públic la tercera setmana de desembre de 2015, i el treball final cal lliurar-lo just un any més tard, a finals de 2016. El jurat està format pels regidors/es de Cultura i de Joventut de l’ajuntament, el director de la revista Gavarres, i l’editor de la Revista del Baix Empordà. El jurat, que es reserva el dret de declarar desert el premi.
Els projectes han de tenir una extensió màxima de 10 pàgines amb els objectius, la metodologia, el pla de treball, les fonts d’informació i la bibliografia, i el currículum de l’autor/s. No s’admeten obres que hagin obtingut altres beques per a la realització del mateix treball. El premi ha adoptat el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en record a aquest empresari de l’hosteleria i la restauració amb diversos establiments al municipi, que va ocupar la presidència de múltiples entitats turístiques i econòmiques, i que fou regidor a l’ajuntament i membre del Patronat de Turisme Girona–Costa Brava.

JORDI_COMAS
DOBLE EXPOSICIÓ A CASTELL D’ARO

Les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acullen, fins l’1 de novembre, una doble exposició de Carles Bros (Impressions de la Xina, pintura) i d’Antonio Rojas (pintura i dibuix), organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Horari de visites, en entrada lliure i gratuïta: caps de setmana i festius (11-13 h) i (17-19 h).
Simultàniament a la mostra principal, a la planta superior del castell hi ha un espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art, configurat per les obres que han donat els artistes que hi ha exposat durant els darrers 30 anys. També hi ha un segon àmbit on s’hi mostra, de manera estable, el projecte artístic commemoratiu del quinzè aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro: la personalització que dotze artistes de renom van fer de la figura de la nina tradicional catalana La Pepa, en mesures humanes.
També al Parc dels Estanys de Platja d’Aro s’hi pot veure, fins al 17 de gener de 2016 un conjunt d’escultures de gran format de Medina-Campeny; que dóna continuïtat al projecte iniciat l’any passat, d’estendre els espais expositius del municipi més enllà del Castell de Benedormiens.

PINTURA2
14è CONCURS DE CÒMIC

14è Concurs de Còmic de Castell-Platja d’Aro , convocat per l’Ajuntament de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda. Una iniciativa oberta a tothom, que es divideix en dues categories: joves (12-16 anys), i adults (a partir de 17 anys). El termini de presentació d’originals és del 16 al 28 de novembre d’enguany. Els premis, dotats amb 1.600 euros, es lliuren el 20 de desembre al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, i l’exposició de les obres participants serà del 4 al 30 de gener de 2016, a la mateixa biblioteca.
El tema del concurs és lliure, i els treballs han de ser inèdits, i no premiats en cap altre concurs. Els diàlegs poden ser en català o castellà, i la tècnica també és lliure. Hi ha tres modalitats: tira còmica (de 2 a 4 vinyetes), historieta (a partir de 5 vinyetes i fins a tres fulls DIN-A4 en la categoria juvenil, i entre 3 i 6 fulls com a màxim en la categoria d’adult), i animació (2D, 3D, flash, stop motion, claymotion… amb una extensió de 15 segons fins a 4 minuts).
La participació en el concurs pot ser individual o a dues mans, i cada participant o equip pot presentar un màxim d’una obra per a cada modalitat del concurs. Hi ha Primer i Segon Premi per a cada categoria i modalitat i si el jurat ho considera oportú, es poden atorgar dos accèssits a propostes no premiades amb guardons superiors: millor obra amb diàlegs en català, i millor obra d’autor local. També està vigent –fins al 31 d’octubre- el 4t Premi Jordi Comas de Recerca Local al millor projecte inèdit d’investigació sobre el municipi, dotat amb 3.000 euros i amb la possibilitat de publicació del treball.

CONCURS_COMIC
CONCURS SELFIE YOUR CITY 2015

Nova iniciativa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb col•laboració dels consells comarcals i dels ajuntaments per promocionar el territori aprofitant les noves tecnologies i les xarxes socials amb el concurs Selfie Your City 2015. Es proposen tres indrets representatius de 45 localitats. Les fotografies han de ser selfies i han de contribuir a difondre els atractius turístics proposats per cada localitat.
Poden optar als premis totes les imatges, fetes amb dispositiu mòbil, publicades a Instagram entre els mesos de juliol i novembre i amb l’etiqueta que s’especifiqui per a cada municipi. En el cas del municipi els espais són la glorieta del Camí de Ronda de S’Agaró, l’Església de Castell d’Aro i el Cavall Bernat a Platja d’Aro. Cal etiquetar les imatges com a #SelfiePlatjadaro acompanyades de #SelfieYourCity i #InCostaBrava.
Un cop finalitzat el concurs, cada municipi escollirà les fotografies finalistes, de les quals es demanarà a l’usuari l’arxiu original. Seguidament, es comunicaran els guanyadors del concurs. Cada municipi contactarà personalment amb als guanyadors i els exposarà la manera de fer efectius els premis. En el cas de Castell-Platja d’Aro hi ha tres guardons: un nit d’allotjament amb pensió complerta per a dues persones, una nit amb règim de dormir i esmorzar, i també un àpat per a dos comensals.

GLORIETA2

El més llegit

I després