L’obertura dels Jardins del Monestir d’aquest cap de setmana, amb motiu del Guíxols Flors, ha superat les expectatives i s’han comptabilitzat 4.000 visitants que han pogut seguir l’itinerari del que foren els horts i jardins dels monjos benedictins, dels quals es conserven les feixes i antics regs, a més d’altres elements, entre ells la muralla, que a partir d’ara són públics després de la compra realitzada per l’Ajuntament a la família Blasco.

L’espai s’ha convertit en un passeig romàntic amb diverses escenografies, guarniments, bancs i, sobre tot, molts visitants que han coincidit amb altres coneguts, convertint els jardins en el gran punt de trobada del cap de setmana a Sant Feliu de Guíxols en un ambient distès gaudint del bon temps que també ha acompanyat.

Concerts de música clàssica a càrrec de l’Escola de Música i de jazz, han mostrat el potencial de l’espai per a esdeveniments culturals en un espai únic.

La casa de la família Blasco també ha obert algunes de les seves estances i molts dels visitants també han recordat anteriors visites a la que fou la clínica dental del Dr. Blasco.

Els jardins eren la gran novetat d’enguany i formava part de l’itinerari que també conformaven altres dos punts com han estat la placeta Sant Joan i el pati de l’Ajuntament de la ciutat.