I després

3a edició del dia d’AVPC

Compartiu aquesta història

El Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro acull, el pròxim dissabte 14 de març (9.30-17 h), la tercera edició del Dia del Voluntariat de Protecció Civil, una jornada adreçada a les associacions de voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Catalunya, inscrites al Registre Especial de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), i als alcaldes i regidors dels seus municipis. Una diada que té com a objectiu fomentar les relacions entre les associacions i d’aquestes amb la DGPC, creant un espai per compartir experiències i coneixements. Segons informa Gironanoticies.com, s’hi esperen uns 500 participants d’arreu del país i hi seran presents l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, el director general de Protecció Civil, i el conseller d’Interior.
El programa de la jornada s’inicia amb la recepció de vehicles de l’AVPC (9.30 h) i dels participants a la diada (10 h). Tot seguit, comença l’acte amb la benvinguda i els parlaments (10.30 h) de l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut; i del director general de Protecció Civil, Jordi Aurich; i el lliurament de distincions. La cloenda és a càrrec del conseller d’Interior, Ramon Espadaler (11.30 h). La part més lúdica de la jornada comença tot seguit, amb la fotografia de família dels participants de manera original tot fent de pinya dels castellers de Figueres (12 h), i finalment se celebra el dinar de germanor (13.30 h).
Organitza la diada la DGPC amb la participació de la Federació d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i l’AVPC de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (AVPC), entitat constituïda arran de les mostres de solidaritat, empatia i col·laboració ciutadana i institucional, que de manera espontània es van manifestar arran del gran incendi forestal que va assolar el municipi a les darreries d’agost de l’any 2003, i que va cremar 430 hectàrees. Després d’aquell sinistre mediambiental, la regidoria de Governació de l’ajuntament, va promoure l’associació, que es va constituir el maig de 2004. De llavors ençà, el nombre voluntaris actius, es manté estable entorn de la vintena.
Les tasques de l’entitat són diverses, des de la participació en determinades funcions en incendis forestals fins a inundacions, tot passant per la col·laboració en temes de circulació i seguretat en esdeveniments públics -curses, actes populars i al carrer, etc.-, sempre sota el comandament orgànic de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro. És per això que els membres de l’associació han de realitzar i superar un programa de formació bàsica en matèria de protecció civil a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, continua promovent l’entitat amb la cessió d’un local i un magatzem al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, i amb una partida anual del pressupost municipal per a despeses corrents i inversions.

El més llegit

I després