I després

3 NOTÍCIES, 3 IMATGES DEL BAIX EMPORDÀ

Compartiu aquesta història

OBRES EN CURS A LA GRANJA PER ENGREIXAR POLLASTRES A SOLIUS
Les obres de la granja d’engreix de pollastres al Mas Cateura de Solius ja estan en marxa i han avançat en els darrers mesos, amb la primera de les tres naus previstes pràcticament enllestida i la superfície aplanada per a la construcció de les altres dues edificacions amb llicència. Al perímetre de la finca, pels flancs de ponent i migdia, s’ha aixecat un talús per minimitzar l’impacte visual de l’explotació, una de les mesures que prescrivia l’autorització ambiental d’Agricultura entre les mesures correctores de l’impacte davant les al·legacions presentades. I el consistori, de moment, no hi planteja cap objecció.

L’alcalde de Santa Cristina, el republicà Xavier Sala, es referma en l’argument que el consistori va expressar el seu parer i l’explotació, autoritzada amb capacitat per a un màxim de 83.500 pollastres, segons els diversos informes, pot seguir el seu curs. Malgrat això, avança que “s’encarregarà un peritatge ambiental per assegurar que les obres s’ajusten al que establia el projecte” visat per la Generalitat i diversos organismes oficials. I deixa clar que de moment no hi ha cap element que ho contradigui ja que, de fet, encara ni tan sols s’ha posat en marxa l’activitat agroramadera autoritzada.
Més informació a diari El Punt Avui

MÉS SEGURETAT A LA CARRETERA DE CALONGE A ROMANYÀ
La Diputació de Girona ha iniciat els treballs que permetran augmentar l’amplada de carretera de Romanyà (GI-V-6612) en el tram que va fins a la urbanització Vescomtat de Cabanyes, dins del terme municipal de Calonge i Sant Antoni. Les obres tindran una durada de quatre mesos, un termini durant el qual es veurà afectat el trànsit al tram que va des de l’encreuament amb l’avinguda de Mas Ambrós fins a la rotonda d’accés al Vescomtat de Cabanyes. Durant la durada de les obres, aquest tram serà d’un sol sentit, de manera que una part de la circulació s’haurà de desviar per l’avinguda de Mas Ambrós i els carrers Empordà, Priorat i Solsonès. Les afectacions al trànsit està previst que comencin el dilluns 7 de maig. El traçat coincideix essencialment amb l’actual, tot i que es milloren els trams de corbes a l’altura de l’accés a la urbanització de Mas Ambrós i també al tram següent, direcció Calonge, en què s’amplien els radis fins a aconseguir valors superiors a 85 metres. El termini és de quatre mesos i el pressupost és de 625.471 euros. Més informació a diari El Punt Avui

L’ESTAT DESENCALLA L’OBRA DELS ESPIGONS, A SANT ANTONI
El Ministeri de Medi Ambient ha desencallat finalment, i després de sis anys, el projecte de consolidació i manteniment de la platja de Sant Antoni de Calonge. El subdelegat del govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va explicar ahir al matí al passeig de Sant Antoni que s’ha adjudicat la redacció del projecte dels espigons, que han d’evitar que Sant Antoni perdi sorra i, a la vegada, protegir el front marítim dels grans temporals. La redacció del projecte s’ha adjudicat a l’empresa Ingemed, amb un termini màxim de sis mesos. Sánchez-Bustamante va explicar que aquesta intervenció, llargament reivindicada per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, era una prioritat i que es podria executar entre el 2019 i el 2020, sempre fora de la temporada turística. El cap de Costes a Girona, Jordi Planella, hi va afegir que s’aportaran uns 550.000 metres cúbics de sorra que es dragaran d’una zona entre Lloret i Tossa de Mar.

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, va destacar la importància que representa per al municipi poder avançar en un projecte que ha de garantir que es mantingui la sorra i que ha d’evitar els grans desperfectes que provoquen els temporals, especialment els de llevant. Soler va remarcar que aquest projecte parteix de les conclusions de l’estudi batimètric que l’Ajuntament va encarregar a la Universitat de Cantàbria. El projecte que s’ha de redactar comportarà eliminar un dels espigons de la platja des Monestrí per aprofitar el material per allargar el que hi ha al costat, que es reforçarà amb una part submergida i acabarà en forma d’angle. Pel que fa a l’espigó del final, també es reforçarà i acabarà en forma d’angle. Més informació a Diari El Punt Avui.

http://www.elpunt.cat

 

 

El més llegit

I després