I després

RESPOSTA D’ERC GUÍXOLS AL PDeCAT PER L’1-O

Compartiu aquesta història

Esquerra Republicana de Catalunya ha enviat una nota als mitjans en la qual raonen la seva posició davant d’una moció presentada al ple pel grup municipal de CiU, on es demanava batejar un espai públic amb el nom de l’1 d’octubre.
La interpretació del vot a aquella moció, que ERC diu que ha fet pública el PDeCAT, obté la resposta dels al·ludits a través d’una nota que diu textualment:

“Resposta a la comunicació del Partit Demòcrata de Sant Feliu de Guíxols

Des d’Esquerra Republicana Guíxols volem fer públic el nostre posicionament arran de les informacions que ha publicat el PDeCat de Guíxols sobre la no voluntat per part de la nostra organització d’homenatjar l’1 d’octubre.

Primerament volem posar en valor que nosaltres fem política, i que votar en contra d’una moció mal feta, com la que va presentar el Grup Municipal de Convergència i Unió al ple del mes de març, no significa no voler homenatjar l’esperit de l’1-O. Aquell dia ja vam deixar constància que la nostra manera d’entendre la construcció republicana passa per treballar conjuntament des de la comissió del nomenclàtor municipal, per llavors presentar una moció amb el màxim consens i que sigui valenta, sí valenta. La demostració de compromís democràtic i republicà de la ciutadania el dia 1 d’octubre mereix molt més que les tristes i porugues propostes de carrers que es feren a la moció presentada en solitari per CiU Sant Feliu de Guíxols. Ens estimem i valorem tant l’1 d’octubre que volem un lloc digne per portar aquest nom a la nostra ciutat.

Ara bé, per a sumar i aconseguir consensos cal treballar, i treballar bé, no tenir una visió partidista electoral extremadament curtplacista.

Ens sap greu que el PDeCat Guíxols hagi caigut tant baix. Nosaltres a aquest joc brut no hi entrarem, vam posar massa esforços en possibilitar el referèndum com perquè es vulgui fer politiqueria amb ell. Fins aquí. Prou. El compromís es demostra amb fets, no amb posts al Facebook i mocions mal plantejades.

I aquí rau la nostra tranquil·litat d’esperit, la gent d’ERC Guíxols podem mirar als ulls als nostres conciutadans i conciutadanes i els podem dir que aquell setembre i aquell octubre vam fer tot el que estava a les nostres mans, i més, per defensar el dret de vot de tothom, també el d’aquells que van voler votar que no. Tenim molt clar el que significa construir república, tenim molt clar l’oligarquia que tenim al davant, i ara també tenim molt clar qui tenim el darrera. Tant els uns com els altres, sapigueu que no defallirem. Estem construint una República per a les persones de forma pacífica i democràtica.

Tanmateix, a ERC Guíxols ens estimem tant la nostra ciutat q coneixem tots els racons, places, avingudes i carrers. Ara bé, resulta que a CiU Guíxols li és igual, li és indiferent, i per fer un post publicitat a Facebook agafen qualsevol plaça de qualsevol racó del món (en aquest cas la Plaza de Armas de Casma al Perú). Així voleu “denunciar” que nosaltres no volem un espai públic de la nostra ciutat? Tot plegat resulta cínic i lamentable”.

El més llegit

I després