L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro instal·larà un total de 25 cameres de videovigilància a diversos punts del municipi per millorar-ne la seguretat. Així ho van manifestar ahir fonts municipals que van concretar que 15 s’instal·laran en urbanitzacions i les altres deu a la trama urbana. Segons les fonts, actualment s’està enllestint el projecte tècnic i l’Ajuntament té preparada una partida de 200.000 euros en el pressupost d’enguany per aquesta instal·lació segons informa el Diari de Girona.
El regidor de Seguretat, Peter Kosidlo (PP), ha manifestat que també estan fent els tràmits administratius perquè aquestes cameres s’ajustin a la normativa, per la qual cosa calcula que fins el juny no es podran col·locar. Kosidlo ha comentat que en les urbanitzacions les càmeres es posaran en els accessos, que la seva imatge es podrà seguir des d’una habitació que s’acondicionarà en la comissaria de la Policia Local i que la nitidesa de les imatges en horari nocturn és perfecte.
La Policia Local de Castell-Platja d’Aro, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, desenvolupa una campanya informativa amb consells bàsics de seguretat i autoprotecció per evitar que els ciutadans siguin víctimes de robatoris. S’ha editat material imprès en català, castellà, anglès i francès que es distribueix de manera prioritària entre els residents d’urbanitzacions i zones més allunyades del nucli urbà. Més policia, menys delictesEl reforç policial al municipi aquests darrers tres mesos i escaig també s’ha traduït en un descens en els actes delictius comesos. Segons Kosidlo, en els dos primers mesos després del citat crim (del 19 de novembre al 19 de gener), les denúncies per actes delictius van baixar notablement respecte el mateix període anterior, passant de 160 a 113 denúncies registrades. Tenint en compte aquest període de temps, els robatoris amb força van passar de 62 a 33. Pel que fa a robatoris amb força a l’interior de vehicles també van baixar: de 22 a 11. I els furts (que no impliquen violència) van disminuir de 22 a 19.