I després

Whatsapp de pagament

Compartiu aquesta història

Ha estat tema de rumors i conversa pràcticament des que es va llançar. ¿Whatsapp és una aplicació de pagament? La resposta a aquesta pregunta sempre ha estat que , encara que fins ara la companyia dels Estats Units estava renovant automàticament les llicències dels usuaris de mòbils amb Android, cosa que feia que no s’hagués de pagar per usar-la. No obstant, des de com a mínim a finals de la setmana passada l’empresa ha decidit tancar aquesta aixeta: si es vol renovar la llicència i usarWhatsapp, s’hauran de pagar 0,78 euros a l’any, informa El Periòdic de Catalunya.
Quan la llicència d’aquesta aplicació està a punt de caducar a l’usuari li salta un avís que ha de pagar per fer servir l’aplicació. Fins ara, encara que no se li fes cas el servei s’acabava renovant automàticament. No obstant, segons ha pogut comprovar aquest diari, això ja no és així, i una vegada caducada la llicència (es pot consultar quan caduca dins del programa a menú / configuració / info de compte / informació de pagament), l’aplicació deixa d’enviar i rebre missatges de tota mena, i fa impossible el seu ús per comunicar-se.
Perquè el programa torni a funcionar, l’usuari ha de registrar una targeta de crèdit a la botiga d’aplicacions Google Play (si és que no ho havia fet ja) i, en només tres passos, abonar els 0,78 euros que costa la llicència d’un any d’aquest popular programa que és usat per gairebé el 100% dels usuaris de smartphones a Espanya, segons un estudi recent de la firma Mobidia Technology. Després d’haver pagat la quantitat, el programa torna a funcionar amb normalitat automàticament (i es pot consultar la llicència renovada).

El més llegit

I després