I després

230 persones visionen imatges en 3D al Monestir en la presentació del llibre

Compartiu aquesta història

Ple absolut. Més de 230 persones van ser el passat dissabte 3 de desembre al Monestir de Sant Feliu de Guíxols per assistir a la presentació del llibre Costa Brava, història en relleu, un llibre de fotografies antigues que s’ha de visionar amb ulleres especials i que fa que les imatges prenguin vida. Literalment, sembla que es puguin tocar i penetrar dins l’ambient retratat.

Els autors del llibre són els treballadors de l’Arxiu Municipal, Marc Auladell, Josep Auladell i la directora del mateix, Maria Àngels Suquet. Els tres, el dia de la presentació, van exposar unes quantes fotos que s’havien de veure amb les ulleres blaves i vermelles, i en van donar detalls.

Els va precedir la regidora de Promoció de la ciutat, Pilar Giró, qui va comentar que aquest llibre és un element “molt valuós perquè demostra que tenim un passat viu, un present viu i un futur viu” i va felicitar els autors perquè “demostren que van més enllà de la feina del dia a dia”. L’alcalde, Joan Alfons Albó, va felicitar l’Editorial Efadós i els autors, dient que “en temps d’estretors és d’admirar que hi hagi persones que assuemeixin riscos”.

Aquest llibre conté 160 imatges de la Costa Brava i incorpora les ulleres per poder-lo veure amb detall. Visionant aquestes fotos els carrers obtenen distància, els personatges surten de la foto, les cordes fotografiades sembla que es puguin tocar, i el peix, les xarxes o el que s’hi veu, està en diferents nivells de profunditat. Són imatges vives.

El pròleg d’aquest volum l’ha escrit la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza, qui finalment no va poder assistir a la presentació per un compromís de darrera hora.

 

El més llegit

I després