I després

21 NOTÍCIES + 21 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

EL VEHICLE DEL GOOGLE STREET VIEW A SANT FELIU
El passat dimarts és va poder veure pels carrers de Sant Feliu de Guíxols el vehicle que proporciona panoràmiques a nivell de carrer (360 graus de moviment horitzontal i 290 graus de moviment vertical del Google Street View, la prestació de Google Maps i de Google Earth, que permet als usuaris veure parts de les ciutats seleccionades.
Es va introduir als Estats Units l’any 2007 i ja s’ha expandit a 31 països europeus, 7 llatinoamericans, 17 asiàtics, 5 africans i l’Antàrtida.
Per a la presa de fotografies es té en compte el clima, horari i temperatura per obtenir fotografies similars que sempre són modificades abans de la seva publicació final, difuminant cares i matrícules, respectant les polítiques de privadesa internes dels diferents països en els quals el servei està present.

 

BALANÇ DE DOS ANYS DE MANDAT I PROJECTES DE FUTUR AL TEATRE-AUDITORI
El divendres de la setmana entrant, 7 de juny, a les 8 del vespre al Teatre-Auditori Municipal Narcís Maferrer de Sant Feliu de Guíxols, es farà un acte institucional obert a tothom on l’Equip de Govern de l’Ajuntament de la ciutat anuncia que exposarà als ciutadans i ciutadanes el balanç de dos anys de mandat (2015-2017), on es detallarà la gestió municipal d’aquest període i s’explicaran els projectes que es pensen fer realitat els propers dos anys. L’acte tindrà una durada d’uns 45 minuts i es comptarà amb projeccions dels projectes.

 

OBRES D’URBANITZACIÓ AL CARRER VISTA ALEGRE
El passat dia 16 es va procedir a l’asfaltat del carrer Vista Alegre de Sant Feliu de Guíxols i el dia 19 a un tram del camí de Les Penyes, pertanyent a l’anterior tram.
Segons el regidor d’urbanisme, Josep Saballs, en aquest sector, des dels serveis tècnics d’Urbanisme i des del departament de contractació l’Ajuntament s’ha fet la contractació, l’adjudicació, el seguiment tècnic de les obres i tota la gestió.
El finançament ha anat a càrrec dels propietaris d’aquest àmbit, ja que no estava urbanitzat i s’han passat els serveis d’aigües residuals, plujanes, construcció de voreres, asfaltat i s’estava pendent de les instal.lacions de la companyia telefònica, Endesa, etc.

 

REVETLLA POPULAR AL PARC DE LES ERES
Aquest dissabte 1 de juliol a les 22:30 h. se celebrarà al Parc de les Eres la tradicional revetlla popular que per aquestes dates organitza l’Associació de Veïns de Tueda.
Amenitzarà la vetllada el Duet de la Costa Brava en un ball a l’aire lliure en un espai molt singular que comptarà amb servei de bar, coca i cava i amb accés gratuït per a tothom.

 

AQUEST DISSABTE, VI TIMBALADA GANXONA A SANT FELIU
Un any més, aquest dissabte 1 de juliol, la formació de Percussió Ganxona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, organitzen la Timbalada Ganxon,a que enguany arriba a la seva sisena edició, i que comptarà amb la participació d’una desena de formacions arribades d’arreu del país.
La cercavila començarà a les 18h (1 hora més tard que en passades edicions), el recorregut es modifica i passarà per més carrers interiors del centre comercial.
A les 22h el grup Tutú Keké (versions) actuarà als Jardins Juli Garreta i a les 00h. Disco Mòbil i Festa Holi. Hi haurà servei de bar amb entrepans des de les 17h fins que acabi la festa.

 

GOSPEL AL TEATRE-AUDITORI A FAVOR D’ONCOLLIGA GIRONA
Dissabte, 8 de juliol a les 21:00 h. al Teatre-Auditori municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, s’hi celebrarà un concert a benefici d’Oncolliga Girona a càrrec de la formació Gospelians.
L’entrada solidària té un preu de 10 euros i, per informació i venda d’entrades, us podeu adreçar a Foto Studio 64 (telèfon: 972 82 29 63) , Pizzeria Venezia i Oficina Municipal de Turisme (telèfon: 972 82 00 51).
Gospelians de Girona és un cor nascut a Girona el 2006, que compta amb una vuitantena de components d’edats diverses i que s’acompanya de músics professionals que contribueixen a oferir un espectacle vibrant, dinàmic i de qualitat.

 

ELS PREUS DE LA FUNERÀRIA SERAN PÚBLICS
Guíxols des del carrer ha difós una nota en la qual informa que “l’autoritat Catalana de la Competència ha desestimat el recurs presentat per la Funerària Juanals de manera que els serveis de pompes fúnebres que presta hauran de ser públics.
Aquesta mesura va ser fruit d’una moció presentada per Guíxols des del carrer-Entesa el proppassat mes de febrer, que va ser aprovada pel Ple de l’ajuntament de la ciutat. De manera que ara el cost de tots els serveis relacionats amb la defunció d’una persona podran ser coneguts perquè han d’estar publicats al web de la funerària”.

 

PUBLICACIÓ DIGITAL DE LA MOSTRA ARTÍSTICA DE SANT JORDI
Des de la biblioteca es comunica que s’ha fet una publicació digital de tots els textos i dibuixos de la Mostra artística d’aquest curs 2016-17 dels Tallers d’Història creats per l’alumnat dels diferents centres educatius de primària i secundària de Sant Feliu de Guíxols al voltant del suro i la seva importància en la història de la ciutat, en el marc dels Tallers d’Història del curs escolar 2016-2017.
Edita: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Coordinen: Arxiu Municipal, Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Escoles participants: Fundació Cor de Maria-Sant Josep, Escola Ardenya, Escola Gaziel, Escola L’Estació, Escola Mossèn Baldiri Reixach, Institut Sant Elm, Institut Sant Feliu Correcció: Laia Teixidor Majó Disseny i maquetació: Dosis Disseny.
http://issuu.com/bibliotecasantfeliuguixols/docs/mostra_artistica_stjordi_2017_02

 

AQUEST DISSABTE S’ESTRENA “LA SEGONA RIFA”
Aquest dissabte, 1 de juliol a les 8 del vespre es presentarà el nou documental d’Anna Vicens “La segona rifa”, a la Sala Abat Panyellas, a la quarta Planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols on, a més de la projecció s’hi faran parlaments a càrrec d’Alfons Hereu, José Antonio Donaire, Carles Motas i la pròpia autora, que tracta en el seu desè documental de la incidència social i paisatgística que va suposar l’arribada del turisme a la ciutat i que compta amb la intervenció de 13 convidats que donen la seva opinió i aporten informacions, experiències i anècdotes diverses, com és el cas de la Paquita Llopart de l’Hostal Zurich.

 

EXPOSICIÓ DE NATI RAMÓN AL PATI DE L’AJUNTAMENT
Nati Ramón exposarà la seva nova col.lecció de pintures al Pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, un treball, la majoria del qual s’inspira en el mar on hi destaquen perspectives de les onades en moviment, la calma, els contrastos de colors blaus o bé argentats.
La seva exposició coincidirà amb la d’homenatge al que fou al seu mestre, Pere Manera, a l’Escola de Belles Arts, que després va perfeccionar amb la tècnica a l’oli amb Antoni Homs per crear un estil propi i mediterrani que es pot gaudir del 4 al 16 de juliol, de dilluns a divendres ,de 10 a 13h i de 18h. i els caps de setmana de d’11 a 14 h. i de 18 a 21h. La inauguració i vernissatge està previst pel dissabte dia 8 a les 19h.

 

HATHA IOGA GRATUÏT A LA PLATJA DE SANT FELIU
L’Ajuntament ha informat que des del 4 de juliol fins el 24 d’agost es podrà practicar ioga a la platja de Sant Feliu de Guíxols, a l’alçada dels Jardins Juli Garreta, els dimarts i dijous des de les 8:00 h. fins les 8:45 h.
Les sessions, que són gratuïtes i només cal fer acte de presència, les imparteixen membres de l’Espai Ganesha de Sant Feliu de Guíxols (www.espai-ganesha.com).

 

JOSEP ARAGONÈS I ANNA CASTELLÓ EXPOSEN A LA CAMBRA DE COMERÇ
Aquest dissabte 1 de juliol a les 19:30 h. es presentarà a la sala d’exposicions de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols l’exposició col·lectiva de Josep Aragonès i Anna Castelló, on es podran descobrir dos estils de pintura marinera contemporània molt personal.
Anna Castelló ja és coneguda a la nostra ciutat per les exposicions que ha vingut presentant cada any en espais com el pati de l’Ajuntament i l’antic hospital. I en aquesta ocasió comparteix espai amb Josep Aragonès, que és president del reconegut Grupdart d’El Masnou.

 

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ PELS RISCOS DE L’ESTIU
Un any més s’ha iniciat la campanya de sensibilització davant els riscos de l’estiu: incendis forestals, onades de calor, seguretat en el bany, pluges i tempestes fortes, contaminació per ozó, revetlles i festes amb foc. I amb aquest motiu el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha tramès a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols un recull d’accions divulgatives destinades a la població, amb consells d’autoprotecció, així com diversos tipus de publicacions per complementar les accions municipals que cada any es posen en marxa i que podeu consultar en el següent ARXIU

 

JOAN COSTART I ANA MANJÓN EXPOSEN A L’AROMA
El matrimoni format per Ana Manjón i Josep Costart tornen a exposar amb una col·lectiva de fotografia a la cafeteria l’Aroma de la Plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols de l’1 al 30 de juny. En aquesta ocasió, coincidint i complementant-se en la temàtica ja que aporten una extraordinària col.lecció de marines capturades amb les seves càmeres des de Sant Feliu fins Sant Antoni, passant pels camins de ronda, que identifiquen aquest tram tant espectacular de la Costa Brava.

 

LA CALA DEL VIGATÀ RECOMANADA A LA XARXA
Els web lasplayas.es ha publicat un post on aporta informació als qui volen descobrir platges i cales amb encant, destacant la Cala del Vigatà, una de les 183 platges que es poden trobar a la demarcació, segons la publicació, que afegeix que la Costa Brava acull en els seus 214 quilòmetres de racons abruptes que faran les delícies dels banyistes.
En la informació tècnica apunten que està formada per còdols i que només disposa d’una llargada de 150 metres i 15 metres d’amplada fins l’aigua.
També es destaca que és una platja semi urbana que farà les delícies dels qui es plantegen un cap de setmana de pau i tranquil·litat ja que el més habitual és no trobar-hi gent i on està permès el nudisme en zones delimitades.

 

ESTAL OBRE SEU CORPORATIVA A BARCELONA
L’empresa guixolenca Estal Packaging, ha inaugurat una nova seu a Barcelona amb l’objectiu de continuar expandint la seva activitat comercial, ha informat El Punt Avui. En l’article es destaca que amplia la seva presència en mercats com l’holandès i el belga, continuant a l’est dels EUA Units i s’enforteix a Cuba i la República Dominicana.
Estal ha obert noves línies en sectors com la perfumeria, la cosmètica i la parafarmàcia, i aposta per nous dissenys i models per al món de l’oli i del vinagre. London, Gin, Larios, Rituals o Victoria’s Secret i, darrerament, ha presentat a Nova York l’envàs que mostra la foto. Tancarà l’any girant més de 30 milions, donant treball a 34 persones, produint a través de tercers a l’Estat, Alemanya, Itàlia, Portugal i països de l’Est, i també produeix a la Xina per als EUA.

 

ÈXIT DE LES REVETLLES DE SANT JOAN
Les revetlles de Sant Joan que es van celebrar a Sant Feliu van tenir en tots els casos un èxit important de públic. Al Passeig unes 500 persones van participar al sopar popular de la Revetlla Ganxona. A la del Nomad va tenir també poder de convocatoria, sobretot a partir dels concerts dels dos grups participants. A Vilartagues, bona participació a la plaça Salvador Espriu amenitzada amb el DJ Eloy.A Sant Pol es va reunir també un gran èxit de públic amb Nou So.
La jornada va tenir altres celebracions (Tueda, jardins del Monestir, homenatge a Carles Hac Mor o un sopar-revetlla dels Pirates).

 

SUPORT ALS AFECTATS PER ELA I AL COL.LECTIU LGTBI
El dia 21 de juny es commemorava el Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i un gest i un color eren el símbol de la solidaritat i suport amb les persones que pateixen aquesta severa malaltia degenerativa.
A Sant Feliu es va il.luminar de color verd l’Arc de Sant Benet i es feia un gest amb les dits de la mà formant una ela per les persones que s’hi varen acostar.
Dies després, i amb motiu de la Setmana de l’Orgull, que reivindica els drets del col.lectiu LGTBI, a l’arc, s’hi varen projectar diferents colors i en el Ple de dijous l’alcalde va llegir un manifest de suport del consistori a la llibertat i respecte de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

 

CONCERTS A CAS ROMAGUÉ CASA IRLA
-Divendres 30 juny : RAN RAN RAN (Bcn, indie pop) & FF and THE MACHINE (St. Feliu, terror post industrial)
– Dissabte 1 juliol : BLACK SOUL (Palamós, covers) & dj Sico
– Diumenge 2 juliol, 18:30 h. : La Música de Charles Mingus a Trio de piano, per tRAÇ (Jep Perxés: Pn, Oriol Casadevall: Cb, Marc Clos: Bt)

 

INSCRIPCIONS PER LES TRAVESSIES SANT FELIU I EXPIGÓ
Des del 10 de juny 12 d’agost, resten obertes les inscripcions per participar a la Travessia Sant Feliu de Guíxols i Travessia Espigó, una de 1.100 m. i la curta de 400 m. organitzades pel Club Aquàtic Xaloc pel dia 20 d’agost, on hi pot participar tothom, federats i populars, majors de 12 anys, i es tancaran el 12 d’agost.
Fins el 8 d’agost la inscripció té un preu de 12 euros per la Travessia Sant Feliu i de 6 per la Travessia Espigó i, a partir del dia 9 d’agost i el mateix dia de la prova: Travessia Sant Feliu 15€ i Travessia de l’Espigó 8€.
Places limitades a 350 participants a la Travessia Sant Feliu i a 150 participants a la Travessia de l’Espigó. www.clubaquaticxaloc.com

 

AQUEST DIUMENGE, “GUÍXOLS OLIMPÍADES” DE PATINATGE
El proper diumenge 2 de juliol, a les 19:00 hores, se celebraran a Pavelló Municipal d’Esports de La Corxera de Sant Feliu les “Olimpíades de Patinatge” organitzades pel Club Patí Guixolenc, un festival amb accés gratuït, molt vistós d’una entitat molt dinàmica i participativa, que felicitava a les seves xarxes socials a les participants del darrer cap de setmana, a Perelada, en el Campionat Territorial, on la patinadora Emma Ortiz va assolir un meritori cinquè lloc que la classifica per participar en el Campionat de Catalunya.

El més llegit

I després