I després

2 Notícies de CPD’A

Compartiu aquesta història

VISITA GUIADA AL PARC DELS ESTANYS
Visita guiada naturalista al Parc dels Estanys, aquest dissabte 26 de març (16 h) des del mirador del sector del riu Ridaura (punt de trobada). Segons informa la web www.ciutada.platjadaro.com, de la mà de Jaume Ramot del Grup de Natura Sterna es pot gaudir del conjunt d’aquest parc urbà de 150.000 m2 on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona, i que també acull exposicions d’escultura de gran format a l’aire lliure, actualment la mostra Cinquanta anys d’escultura de Bonaventura Ansón.Un itinerari didàctic amb diversos miradors, permet veure-hi d’alguna de les 250 espècies que en algun període d’un any habiten la zona humida o hi fan estada durant les migracions. La bassa central de 60.000 m3, recull d’excedent d’aigües del Riu Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials fent possible la recuperació de 15 hectàrees d’aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola del pla que precedeix la zona urbana.
Tambés s’estrena aquesta setmana santa una nova activitat familiar programada per la regidoria de Turisme: Contes màgics al Parc dels Estanys, dimecres 23 de març (11 h) des del mirador del sector del riu Ridaura. De la mà de la Companyia La Minúscula, els infants a partir de 3 anys poden gaudir d’una sessió de contes teatralitzats ben especial: una selecció de petites històries a l’entorn de la natura, la màgia i els personatges fantàstics.
Altres activitats durant la setmana santa són: circulació del trenet al Parc de l’Estació de Castell d’Aro (diumenges i jornades festives), i el torneig MIC de futbol base al Camp Municipal (del 23 al 26 de març). També hi ha una nova edició de la Fira de Brocanters (diumenge 27 de març) i es pot gaudir de l’exposició de pintura de Torrent Buch al Castell de Benedormiens.

Parc.dels.Estanys2
ELS VEÏNS FORCEN CANVIS AL PARC PER A GOSSOS DE CAN SEMI, A CASTELL-PLATJA D’ARO

L’espai lúdic per a gossos que des de fa algunes setmanes s’ha habilitat a l’entrada de la urbanització de Can Semi, a Castell d’Aro, havia generat queixes entre els residents a la zona, sobretot per la massificació de gossos i cotxes en dies festius, el tancat metàl•lic i la no-retirada de defecacions dels animals. Segons informa el diari El Punt Avui, la qüestió va arribar al darrer ple municipal, per part de la regidora d’ERC Montse Rovira, que va plantejar millores en la instal•lació –com ara l’enllumenat– i va qüestionar l’alta concentració de mascotes en franges com ara el matí dels diumenges. L’alcalde, Joan Giraut, va explicar els detalls del projecte de millores que han ofert als veïns, amb la plantació d’arbustos per minimitzar l’impacte visual de la tanca metàl•lica, la instal•lació d’enllumenat de baix consum entre la rotonda principal d’accés des de la C-31 i l’inici de la urbanització i l’habilitació d’una vorera formigonada i una zona d’aparcament amb 24 places, per evitar que els vehicles s’hagin d’estacionar al voral del vial asfaltat. El regidor de Serveis, Antoni Botellé, també preveu la instal•lació d’una doble tanca per dificultar que els gossos de l’interior s’escapin quan hi accedeixi un nou usuari. En paral•lel, l’executiu local s’avé a accelerar altres millores que reclamaven els veïns de Can Semi, com per exemple l’ordenació immediata de l’espai de contenidors, redimensionat per evitar que s’amunteguin deixalles al voltant en període de vacances, sancions a empreses de jardineria que abandonen restes de poda i restituir els senyals viaris de zona residencial. El compromís és tenir acabades totes les obres a final d’any. Per pal•liar la massificació i el fet que els usuaris actuals s’hagin de desplaçar fins a Can Semi, Giraut va anunciar els projectes per crear dues zones lúdiques per a gossos més a prop de Platja d’Aro, al parc de la urbanització Politur, i una tercera al nucli de s’Agaró, al carrer Gironès.

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

El més llegit

I després