I després

2 NOTÍCIES, 2 IMATGES DE SCD’A

Compartiu aquesta història

SCD’A CELEBRA DEMÀ LA FIRA DE GIROCAÇA
La Fira de Caça i Natura de Girona, Girocaça, torna aquest dissabte a Santa Cristina d’Aro. Aquesta quarta edició es farà al llarg de tot el dia a l’entorn de l’Espai Ridaura, si bé algunes activitats, com xerrades i exhibicions, es faran, respectivament, a l’Ajuntament i a l’entorn de la zona esportiva. La nova edició presenta algunes novetats, com és una mostra de gossos de becada, exhibició de falcons, curs de formació bàsica d’ensinistrament de retrievers o un espai virtual de tir, entre d’altres. A més es preveuen molts més expositors, que ja l’any passat era de 35, dotze més que l’any anterior. Girocaça està organitzada per la Federació Catalana de Caça de Girona, amb la participació de l’Ajuntament i la Societat de Caçadors local, ha informat l’Ajuntament.

La celebració d’aquest fira no té el suport del Partit Animalista-PACMA, que en un comunicat emès ahir va anunciar que demanarà a l’Ajuntament que deixi de donar suport a aquest tipus d’esdeveniments perquè «fires com aquesta topen frontalment amb els pilars bàsics sobre els quals s’hauria de bastir la societat del futur». El PACMA responsabilitza la caça «de la situació crítica en què es troben algunes espècies animals, com la tórtora salvatge o la guatlla»; a més que la munició amb plom «és causant de contaminació ambiental degut a la seva alta toxicitat». El PACMA afirma que «l’activitat cinegètica es basa en la violència contra els animals i promou la utilització d’armes i normalitza la diversió a partir del sofriment i la mort d’éssers més febles i indefensos». Més informació a DDG.


EL FESTIVAL DE PIANO, CAMBRA I CANT

Nova etapa per a un dels festivals de referència de l’estiu empordanès, els Concerts d’Aro . El festival, que es programa des de fa més d’una dècada de manera ininterrompuda a l’església parroquial d’origen medieval de Santa Cristina d’Aro, desplegarà la seva programació de música de cambra, piano i veu a partir del dimecres 6 de juny i fins al 3 de setembre.

El primer concert, de caràcter extraordinari, tindrà lloc dimecres a l’Espai Ridaura (19 h, entrada lliure) amb l’actuació de l’Orquestra, Cor i Ensemble de la Universitat de Portsmouth, que celebrarà el desè aniversari de l’Escola Municipal de Música. No serà fins a l’agost, però, que arribarà el gruix de la programació. Per començar, una conferència a càrrec de Joan Vives (10 d’agost), que parlarà de la influència de Debussy en la música del segle XX i XXI (sala d’exposicions de La Caixa). El 17 d’agost, Santa Cristina ha programat un recital del guitarrista Rafael Aguirre i Nadège Rochat al violoncel, un duet que interpretarà un programa que inclou peces de Falla, Granados, Cassadó, Ravel i Piazzola.

Continuaran el 20 d’agost amb l’actuació del pianista José Menor, amb obres de Haydn, Saint-Saens i Mendelssohn, i com a cloenda, el 3 de setembre el Quartet Catalinka de música vocal oferirà un Concert de veus, a través del qual es podran escoltar melodies tradicionals russes i catalanes. Aquests tres concerts es faran a l’església parroquial.
Més informació a diari El Punt Avui.

 

El més llegit

I després