I després

2 NOTÍCIES, 2 IMATGES DE SCD’A

Compartiu aquesta història

CICLE IMMIGRACIÓ I REFUGIADES
El Cicle Immigració i Refugiades se celebrarà a Santa Cristina d’Aro durant el darrer trimestre de 2016. El cicle està organitzat per l’Àrea de Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida del Baix Empordà i el Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de la Vall d’Aro; amb la col·laboració del Punt d’Igualtat de Santa Cristina. De forma conjunta han elaborat tres activitats diferenciades i transversals per apropar-nos a la realitat dels exilis actuals que ens colpeixen cada dia i, de retruc, veure’n els paral·lelismes amb el nostre passat històric.

PROGRAMA CICLE IMMIGRACIÓ I REFUGIADES
1)TRENCA AMB ELS TEUS MITES
Dinàmica de grup: La realitat migratòria al món.
Obert a joves.
Dijous 27 d’octubre, a les 18h a la Zona Jove
A càrrec d’ACAS Baix Empordà i SIE Vall d’Aro.

2)UNA APROXIMACIÓ A LA CRISI DE LES REFUGIADES
Taula rodona amb la participació de persones que han estat voluntàries a Grècia
Obert a tota la ciutadania.
Dijous 10 de novembre, a les 18h a la Sala d’exposicions “La Caixa”.
A càrrec d’Alícia Congost (educadora social), Sònia Campos (psicòloga), Laia Llauger (gestora cultural), Carles Palacio (fotògraf), Isabel Montes (psicòloga), Gerard Somrius (animador infantil).

3) SORTIDA AL MEMORIAL DEL CAMP D’ARGELERS I LA MATERNITAT D’ELNA
Obert a joves i a tota la ciutadania. Dissabte 17 de desembre. Sortida a les 8.30h i arribada a les 21h aprox. des de la Plaça Mossèn Baldiri Reixac. Visita guiada a càrrec d’Assumpta Montellà, escriptora i autora del llibre La Maternitat d’Elna.
Preus: 15€ preu general, 10€ persones empadronades, 5€ amb carnet jove municipal, persones amb discapacitat reconeguda, famílies nombroses o monoparentals.
Aquest cicle és una oportunitat de luxe per escoltar, aprendre, debatre, qüestionar (pre)judicis i, si pot ser, arribar a algunes conclusions sobre un tema que serà crucial per als reptes que el futur més immediat ens presenta.

Internacional  Grecia  Idomeni  GEMMA POCA  al Baby Hammam  FOTO  VIOLETA PALAZON

CASTANYADA VS HALLOWEEN A SCD’A
Una de les cites obligades per a la mainada quan arriba la tardor és la que organitza la colla de carnaval les Castanyes Voladores.
La 4ª edició de Castanyada vs Halloween se celebrarà el dissabte 29 d’octubre i tornarà a barrejar les tradicions de casa nostra amb les d’altres cultures. La Castanyada és una festa popular catalana que s’inicia a finals del segle XVIII i deriva dels antics àpats funeraris en què es servien llegums, fruita seca i pans votius (panellets o panellons) com a oferta als difunts. Tot torrant castanyes, es resaven les 3 parts del rosari pels difunts de la família. El Halloween és una festivitat tradicional d’origen celta en la que -segles enrere- la gent es vestia de bruixa o dimoni per a foragitar els esperits malignes que visitaven les seves antigues per a intentar trobar un nou cos on habitar. La part més festiva d’ambdues tradicions és la que ha perdurat i és la que es trobarà al Santa Cristina d’Aro el dissabte 29. Infants disfressats de castanyeres, bruixes, mostres i princeses de tot tipus, un cop hagin menjat castanyes, passaran a trucar a les cases de veïns i veïnes entonant la frase “broma o regal” tot esperant un premi en forma de dolç. Prepareu disfresses, castanyes i dolços i gaudiu de la Castanyada vs Halloween.
Lloc: Plaça Mn. Baldiri Reixac
Horaris: 17h – Castanyada, 18.30h – Rua
Per a més informació: jnadal@santacristina.cat

(Informació extreta del web www.santacristina.cat)

truco-o-trato-halloween2

El més llegit

I després