DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA A SFG
Aquest divendres, 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA, amb diverses activitats, entre elles, la il·luminació de l’Arc de Sant Benet amb un lluminós color vermell, un reclam de fer visible la commemoració i en el Ple de dijous es va llegir un MANIFEST
L’entitat ACAS Baix Empordà treballa directament en la prevenció i atenció amb la SIDA, realitzant un treball continuat tot l’any, una entitat que està especialitzats en la prevenció i atenció a la salut de les persones portadores del VIH, amb els quals es pot contactar a la seu d’ACAS Baix Empordà, a Sant Feliu de Guíxols, Galeries Sant Joan 17, local 20. Telèfons: 972 32 40 05 i 669222083.

 

ENCESA DE LLUMS DE NADAL A SANT FELIU
Els llums amb motius nadalencs ja llueixen en els carrers de Sant Feliu després de l’encesa oficial que s’ha portat a terme aquesta tarda per ambientar la ciutat durant les dates prèvies i en el període de celebració de Nadal, Cap d’Any i Reis.
Amb una destacada assistència i el protagonisme dels més menuts, entre nadales i ambient festiu l’alcalde, Carles Motas, els ha inaugurat.
Recordem que el contracte de subministrament es va adjudicar a l’empresa Ximenez per un import de 68.859 € per a la instal·lació de més de 400 peces d’ornamentació i fil lluminós, amb un total de 569.880 punts de led de baix consum, amb una intensitat de llum total de 741.226  lúmens.

 

L’AJUNTAMENT CONTRACTA QUATRE JOVES EN PRÀCTIQUES L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a les àrees de Joventut, Esports, Premsa i Comunicació i Treball Social i Comunitari, on hi treballaran durant sis mesos amb un contracte laboral de pràctiques remunerades a través del Programa de Garantia Juvenil.
L’alcalde de va donar la benvinguda als joves durant la signatura dels contractes al seu despatx i a través d’aquestes pràctiques els joves es formaran en l’àmbit pertinent de l’administració que els ha seleccionat acompanyats de tutors.
El pla de contractació està adreçat a titulats menors de 29 anys inscrits a l’Oficina de Treball i al Programa de Garantia Juvenil.

 

ATENCIÓ! ACTIVITAT TRASLLADADA
L’activitat que s’havia de celebrar aquest dissabte al Parc de les eres aquest dissabte consistent en la Festa del Tió. Gratuït. Animació infantil i tallers de Nadal. Entrega de premis de la gimcana del Caçatió. Al parc de les Eres, que organitza/col·labora: Esquitx i Associació de Veïns Tueda, s’ha traslladat al dia 16 de desembre.

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “TARRADELLAS EL GUARDIÀ DE LA MEMÒRIA”
Aquest dissabte, 2 de desembre a les 19:00, es presenta a la Casa Irla el llibre “Tarradellas el guardià de la memòria”, d’Enric Canals i Josep Maria Ràfols.
L’octubre de 2017 ha fet 40 anys del restabliment de la Generalitat de Catalunya i del qui en fou president a l’exili: Josep Tarradellas, que va reunir i guardar al llarg del seu exili una immensa documentació, la personal relativa als càrrecs i responsabilitats exercits durant la República i la Guerra Civil, així com la documentació que molts exiliats li van confiar en ser elegit president de la Generalitat el 1954.  A tot això cal sumar-hi la mítica “carpeta blava” vetada, on hi ha més de 700 documents que aporten noves dades i noms sobre un dels episodis més foscos de la Guerra Civil: la violència revolucionària entre juliol de 1936 i maig de 1937.

 

AQUEST DIUMENGE, TEATRE AMATEUR A SFG
Aquest diumenge, 3 de desembre a les 18:00 h. dins del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols,, la companyia Sala Cabanyes de Mataró representa l’obra “Demà coneixeràs en Klein”, una comèdia del dramaturg mataroní Toni Cabré sobre una executiva, víctima d’un brutal mòbing per part de la seva empresa. Allunyada de la resta de l’organització i sense personal ni res per fer, lluitarà perquè la situació no la torni boja. Una secretària, una becària i una netejadora seran les còmplices involuntàries de la seva peripècia. Una obra teatral àcida, irònica i sorprenent.

 

PROVA PILOT DE PORTABICICLETES DE TEISA GIRONA-SANT FELIU
TEISA ha presentat aquest divendres a Girona el BiciBus, el primer sistema de portabicicletes incorporat als autobusos interurbans de transport públic de Catalunya. Es tracta d’una prova pilot que, en una primera fase funcionarà a la línia entre Girona – Sant Feliu de Guíxols i S’Agaró, i servirà per comprovar l’operativitat i seguretat del sistema (maniobrabilitat en el recorregut i en les parades, formació a conductors/es, etc.), així com el protocol d’ús del portabicicletes (amb l’ajuda de clients del Consorci de Vies Verdes), per tal de detectar possibles problemàtiques, solucionar-les i/o proposar millores. Posteriorment, de cares a la Setmana Santa / primavera 2018, el BiciBus posarà en marxa un sistema de reserva prèvia de l’espai del portabicicletes vinculat a la compra del bitllet senzill, en uns horaris d’anada i tornada predeterminats.

 

21 ASSISTENTS A LA VISITA GUIADA GUÍXOLS EXPERIENCE
21 persones es varen apuntar a la visita guiada convocada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, realitzada per l’Àrea de Turisme amb el Guíxols Experience que es va iniciar el passat estiu i que , en aquesta ocasió va consistir amb una visita al Monestir, l’església, la torre del Corn, el Palau de l’Abat, l’Hort del Rector i els Jardins del Monestir amb Josep Maria Vicens com a Guia.
Des de l’Àrea de Turisme es valora molt positivament la resposta i l’experiència, que es vol augmentar tant en espais com amb el nombre de guies que aportin vivències populars i apunts de la història local.

 

SURT L’EDICIÓ DE NADAL DE LA REVISTA ÀNCORA
La revista Àncora de Nadal ja s’ha editat amb el número 3.473 i, com és costum en aquestes dates, amb col·laboracions de tota mena, d’on destaquem: “Cent anys de trajectòria surera a la ciutat, L’enigmàtica estació de Bell·lloch/Font Picant, Sant Feliu Capital de la Sardana 2020, Celebració de la Festa de la Gent Gran, Agricultura i ramaderia ecològica a Llagostera, Increment de la violència a les llars gironines, Congelació de tributs a Tossa, Fruites Lara, tradició pel bon gust, Tossa i la UDG treballen per la inserció laboral d’estudiants, Els horaris comercials a debat, Article de 1934 de Gaziel a La Vanguardia, Entrevista a Megan Maxwell, Lllibre Mestres i Escoles del Baix Empordà, Un llarg camí cap a Sant Feliu capítol 8, etc.”

 

RECTA FINAL EN EL CANVI DE GESPA A VILARTAGUES
El canvi i instal·lació de la nova gespa artificial del camp de futbol de Vilartagues entra en la seva recta final amb els treballs que realitza l’empresa Mondo Ibérica S.A. que va guanyar el concurs per un import de 136.694 euros.
Els treballs han comportat la instal·lació d’una base de làtex en comptes de  la de poliuretà. De fet la gespa ja està instal·lada i ara s’ha de retallar per inserir-hi gespa de color blanc per marcar els perímetres, les àrees i el cercle central.
Tal i com ja varem avançar, quan s’acabin els treballs, la mateixa empresa procedirà a reparar els desperfectes que s’han produït en el camp Josep Sunyer i Arxer, a Mascanada, que entren en la garantia de manteniment.

 

EL BUTLLETÍ #GUÍXOLS DE NADAL, JA ES POT CONSULTAR
El Butlletí de Sant Feliu de Guíxols corresponent al mes de desembre ja es pot consultar online i arribarà en breu als domicilis de la ciutat. En aquesta edició es destaca l’exposició del fotògraf guixolenc Jordi Gallego que es pot visitar al Monestir. Un altre dels temes és el pressupost municipal, recentment aprovat, del qual se’n dóna una explicació gràfica.
Es pot veure també imatges de la festa de la gent gran, els canvis en la gespa del camp de futbol de Vilartagues, i una completa agenda de tot el mes de desembre, i principis de gener, per conèixer les més de 90 activitats que hi ha previst en aquest període. Descarregar el butlletí, clic aquí (PDF)

 

ORIOL BUSQUETS, TITULAR DEL BARÇA A LA COPA DEL REI
Ernesto Valverde va tornar a convocar al jugador ganxó Oriol Busquets i, en aquesta ocasió, va formar part de l’equip titular del F.C. Barcelona en el partit que els culés van disputar dimecres davant el Murcia en competició de setzens de la Copa del Rei.
Busquets, una de les grans promeses europees, amb una destacada progressió, va jugar 62 minuts i fou substituït per Sergi Roberto, que tornava a trepitjar la gespa en un partit de competició després d’un mes de baixa.
L’Esportiu li ha publicat un reportatge que podeu consultar en el següent enllaç: http://www.lesportiudecatalunya.cat/barca/article/1294608-de-busquets-a-busquets.html?cca=1

 

LA SETMANA ENTRANT, TEATRE PROFESSIONAL A SANT FELIU
Dissabte 9 de desembre a les 21 hores es representarà al Teatre-Auditori Narcís Masferrer “L’electe”, amb Roger Coma i Ramon Madaula: “Un jove polític acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara de manera tan ridícula com hilarant. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença”. Entrada general 25 € – Entrada reduïda 20 €. Compra d’entrades on-line a : http://www.codetickets.com/teatre-auditori-narcÍs-masferrer/ca/web/41/

 

REVETLLA DE CAP D’ANY AL CENTRE CÍVIC VILARTAGUES
El Casal d’Avis de Vilartagues celebrarà la revetlla de cap d’any al Centre Cívic Vilartagues la nit del diumenge 31 de desembre.
A les 23h de la nit s’obriran les portes fins a la matinada,  amb entrega de bossa de cotilló, raïm i copa de cava. La música anirà a càrrec de José Garcia, amb varietat musical i el millor country. També hi haurà servei de bar.
Per reserves us podeu dirigir al Casal d’Avis de la plaça Salvador Espriu, en horari de dimarts i dijous d’11h a 13h del migdia.

 

AVANÇA LA CONSTRUCCIÓ DELS NOUS COLUMBARIS
Continua a bon ritme la construcció de 65 nous columbaris al cementiri de Sant Feliu a l’empresa a càrrec de l’empresa Folch S.A. al preu de 34.437 euros més I.V.A. treballs que tindran una durada de dos mesos.
Amb aquesta nova construcció s’incrementarà el nombre de columbaris que a hores d’ara és de 14 d’obra, i 52 de murals, però hi ha la demanda dels d’obra que, a més disposar de més capacitat i que albergar una làpida de marbre més gran que els murals.
La demanda d’incineracions ha anat en augment en els darrers anys i a partir de la nova construcció es comptarà amb un total de 131 unitats entre els d’obra i els murals.

 

CONCERT DE RUMBA A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA AMB “AL AIRE”
Aquest divendres dia 1 de desembre, continua la programació de concerts a la taverna Cas Romagué-Casa Irla del carrer Algaviara de Sant Feliu de Guíxols , en aquest cas amb el grup de rumba de la comarca del Baix Empordà que té una bona colla de seguidors i que actuen en bars, locals i festes de diversos municipis amb un repertori de rumbes clàssiques i modernes.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 2 de desembre
Camp de Futbol de Josep Sunyer i Arxer
E.F. Sant Feliu
09,00 h. Aleví D – Monells
09,00 h. Benjamí B – Begur
11,00 h. Benjamí C  – Roses
12,30 h. Cadet B  –  EF Gironés
16,00 h. Vilartagues CF– Cassà
18,30 h. Juvenil B – Bell Lloc
20,15 h. Futbol empreses  La Pansa  – Veterans Hostalric

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
10,30 h. Mini Masculí  – Silenc
10,30 h. Preinfantil Masculí Blau – Celrà
12,30 h. Cadet Masculí  – Unió
16,00 h. Junior Femení – Maçanet
18,00 h. Senior  Masculí  B – Fontajau

Diumenge 3  de desembre
Camp de Futbol de Josep Sunyer i Arxer
E.F. Sant Feliu
12,00 h. Infantil B – Palafrugell
16,00 h. AD Guíxols– Caldes
18,00 h. EF Sant Feliu Femení – Llerona

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
10,15 h. Mini Femení – Farners
12,00 h. Junior Masculí 00 – Unió