I després

15 NOTÍCIES + 15 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

PANCARTA PELS PRESOS POLÍTICS A LA FAÇANA DE L’AJUNTAMENT
Des de dijous resta penjada al balcó de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols una pancarta en la qual es demana la llibertat dels presos polítics, tal i com es va aprovar en el passat ple municipal ordinari celebrat el dia 25 de gener, en què es va acordar que, a més de la pancarta, hi hagués un llaç groc i n’hi ha un a cada banda de la llegenda on es fa la demanda d’excarceració en referència a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

 

PODEU CONSULTAR LA RESVISTA DEL CARNAVAL GANXÓ
S’acosta el Carnaval Ganxó d’aquest 2018 que té com a protagonistes destacats als components de Les Esponges i el seu Rei, Jose Cabrera, i tota la seva divertidíssima colla. Seran els Carnestoltes d’enguany i ens faran gaudir d’allò més de la festivitat.
Com cada any, s’ha editat una revista monogràfica d’informació amb la portada del cartell guanyador del concurs realitzat per Roser Matas, a l’interior de la qual s’hi desplega tota la relació d’actes, les novetats, itinerari, horaris del bus gratuït i tot allò que interessa tant als participants com al públic que vol fer-ne el seguiment. S’ha editat en paper i també la podeu consultar a través del següent enllaç: http://bit.ly/2nmR49D

 

ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL
-Avui, divendres 2 de febrer, Club de Lectura: “La remor de les onades”, de Yukio Mishima. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h.
-Dissabte 3 de febrer a les 11 del matí es farà un nou taller aprofitant les dates en les quals els nens i nenes se senten protagonistes del Carnaval, i és per això que coijncidint amb aquestes diades de disbauxa i imaginació, Alba Navarro ensenyarà a confegir Màscares de Carnaval, amb la intenció que les seus autors les llueixin amb satisfacció.
-Pel dissabte 17 de febrer a les 11 h. està previst “Un mosaic de contes”. Cal portar un tros del material preferit (cotó, llana, paper, cartró…) per fer el vostre mosaic recreant una il·lustració de conte.

 

AVANCEN A BON RITME LES OBRES DEL MERCAT
S’està complint la tercera de les cinc setmanes previstes per les obres de pavimentació de la Plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols, que es varen iniciar el dilluns 15 de gener, actuació que ja mostra els seus fruits amb la capa de sauló compactat i una altra de sauló sòlid, barrejat amb formigó, assolint una superfície compacta que millorarà les condicions dels paradistes després de les pluges.
La nova pavimentació comportarà un nou sistema de recollida d’aigua i també es deixaran preparades les connexions soterrades per poder endollar els equips tècnics de les activitats que es realitzin a la plaça, tal com hi ha a la Rambla Vidal.
A més, s’han adequat dos dels tres accessos per a vianants (a excepció del de l’ascensor) a l’aparcament subterrani de la Plaça per evitar-ne la inundació en els casos de pluges intenses.

 

NOTA DEL GRUP MUNICIPAL DEL MÉS SOBRE LA LLETA “S”
El MES de Sant Feliu de Guíxols ha respost en poques hores a la nota de demanda de l’Ajuntament de retorn de la lletra “S” desapareguda de la marca Guíxols instal·lada fa uns dies al passeig de la barana de mar.
El MES la titlla de surrealista i opina que “el Govern de la ciutat en lloc de perseguir el fet i que no torni a passar proposa que la retornin de manera anònima i es queda tant ample amb l’increment d’aquest tipus de delinqüència que ha que està donant mal viure a molts veïns de totes les zones de la ciutat”.
En el següent arxiu hi trobareu la NOTA

 

AQUEST DIUMENGE TEATRE AMATEUR A SANT FELIU
Aquest diumenge, 4 de febrer a les 6 de la tarda, es representa al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer “La cantant calva i El prometatge” d’ Eugène Ionesco i Anton Txèkhov, a càrrec del Grup de Teatre El Centre, de Llorenç del Penedès, amb direcció de Llorenç Rafecas, dues maneres (intel·ligents i diferents) de riure al teatre.
Primer, amb una obra que és un text emblemàtic del teatre de l’absurd, “La cantant Calva”, els Smith, els Martin, la minyona i el capità dels bombers ens porten per diàlegs a primer cop d’ull incongruents…però amb més d’un sentit ocult.
La segona és, potser, la millor de les tres obres russes de Txèkhov. Un clàssic de petit format, que narra les peripècies d’una petició de mà entre dues famílies benestants propietàries rurals.

 

S’EDITA EL NÚMERO 19 DEL BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL
Ja s’està distribuint l’edició de paper del Butlletí d’Informació Municipal #Guíxols on destaca l’estrena del documental Les nenes de la guerra, bonificació del 95% de l’IBI d’habitatges de lloguer social, nova eina de la web turística Guíxols, la marca corporativa Guíxols arran de la barana de mar, reducció de l’atur a la ciutat en 150 persones, inici de les obres de Rius i Calvet, càmeres de seguretat, Carnaval en portada i planes interiors, record a Eugeni Bigas, nou sistema de recollida de voluminosos, agenda d’activitats, galeria de notícies breus, espais d’opinió dels grups municipals, programació del Guíxols Escena, editorial de l’alcalde, adreces i telèfons d’interès, etc.
La podeu consultar accedint a través del següent enllaç: http://bit.ly/2DTQD0V

 

ES PRORROGA L’EXPOSICIÓ “MEMÒRIA” D’UN REPTE
Atesa la bona acollida de l’exposició fotogràfica de Jordi Gallego, “Memòria d’un repte”, es prorroga la seva estada a la tercera planta del Museu d’Història (Monestir) fins el proper diumenge 11 de febrer.
L’exposició, que es va inaugurar el 18 de novembre, estava programada fins el 31 de gener I aplega més de 50 fotografies, algunes de gran format realitzades pel fotògraf a la seva mare afectada d’alzheimer en les estones compartides, ja que el fotògraf és alhora el seu cuidador. Activitat ha coorganitzada pel Museu, l’AFIC, EMAD, Generalitat i Diputació.

 

VISITA AMB ELS AMICS DEL MUSEU
Els Amics proposen les primeres sortides del 2018 programant visites per les comarques gironines amb el propòsit de conèixer alguns propers que ofereixen un especial interès per si mateixos o per haver tingut recents transformacions.
El dimarts 13 de febrer, es farà una visita al Terracotta Museu de La Bisbal. Està ubicat a l’antiga fàbrica de revestiments ceràmics Terracotta, la més antiga de la Bisbal d’Empordà. El 2010, el museu va tancar portes per fer-hi obres de rehabilitació, que van acabar el 2015.
Es podrà contemplar l’exposició permanent de ceràmiques i la temporal dedicada a la nissaga dels Vila-Clara. Després de veure les instal·lacions, visita a un obrador en actiu.

 

BON RITME DELS TREBALLS DE REMODELACIÓ AL NÀUTIC VELL
Després de les primeres setmanes de treball, ja es pot contemplar l’abast de les obres
que Ports de la Generalitat està portant a terme a l’antic club nàutic de Sant Feliu de Guíxols, on s’està aixecant el paviment del que serà un passeig reformat en aquest sector i altres obres importants en l’àmbit, que convidaran a passejar per un espai totalment remodelat, que també es comunicarà amb el promontori d’El Salvament.
Com ja hem vingut informant, es preveu que les obres tinguin una durada d’entre cinc mesos i, per tant, que estiguin enllestides abans de Sant Joan. Segons Ports, ordenarà la superfície del moll i la zona d’aparcament i valoritzarà els elements patrimonials de l’àmbit. L’actuació compta amb un pressupost de 453.923 euros.

 

EXCURSIÓ DEL C.E. MONTCLAR A FONT ROMEU
El Centre Excursionista Montclar anuncia una sortida amb raquetes a Font Romeu el 25 de febrer, amb sortida a les 6 del matí des de l’estació d’autobusos i tornada prevista a les 10 de la nit.
Cal portar menjar, aigua, crema solar, botes de muntanya, calçat i mitjons de recanvi, pantalons de trek o esquí, para neus, roba d’abric (millor diverses peces i no un gran anorac), ulleres de sol, pals de trek i raquetes qui en tingui.
Es demana confirmar l’assistència abans del 21 de febrer. Telèfon: 658 837 199. Correu: obertmontclar@gmail.com Donació: 30 €. Compte: ES89 2100 8104 2523 0005 5802. Cal disposar d’assegurança de muntanya, el centre no es fa responsable de possibles accidents de persones sense federar.

 

PARTICIPADA TRAVESSIA NO A LA FRED DEL XALOC
El passat diumenge, 28 de gener el Club Aquàtic Xaloc va celebrar una nova edició de la travessia No a la Fred, activitat no competitiva amb distàncies a escollir entre els recorreguts de 1.900 m. i 2.600 m.
La prova, que va aplegar a 126 participants es va realitzar de forma festiva en un dia assolellat, amb una temperatura de 12 graus en aigües obertes passant pel Freu i que, com cada any, va comptar amb la col·laboració de Creu Roja, Protecció Civil, Llop de mar i Caiacs.
Inés de Lemos va ser la primera en la línia d’arribada de la prova del Club Aquàtic Xaloc no competitiva, seguida de Carles Punsi i Dani Ribas, Juli Tello i Esteve Casadevall.

 

REPARACIÓ DE VORERES A LA CARRETERA DE GIRONA
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha procedit a reparar la vorera que separa la carretera de Girona amb el carril interior a la zona que va des de l’Esclat fins prop del giratori amb el carrer Camisó.
Les arrels de l’arbrat varen aixecat els panots que dificultaven el pas del vianants atès que la seva amplada és molt limitada.
S’han reposat les peces trencades i s’han ampliat els escocells per permetre el creixement de les arrels i evitar així que a curt termini puguin tornar-les a afectar.
També s’ha actuat en alguns ressalts, com el del carrer Dos de Maig, a tocar de la Plaça Alabric, d’on s’havia després el ciment i afectava al pas de vehicles.

 

SURT EL NÚMERO 3.475 DE LA REVISTA ÀNCORA
Ja és als quioscs el número 3.475 de la revista Àncora, on destaquen articles i informacions sobre el Carnaval 2018, l’inici de les obres del Fortí al port, entrevista amb el fotògraf Trevor, procedent de Canterbury, apartaments turístics a la ciutat, foment del català en establiments comercials, conveni entre la Cambra i l’Hospital Universitari Germans Trias, entrevista al director de la Coral Cypsella, Xevi presenta llibre amb 1.000 fotografies de la seva vida mágica, capitol 10 d’Un llarg camí a Sant Feliu de Guíxols, esports, notícies de municipis de l’àmbit de la Cambra, articles d’opinió, etc.

 

CONCERT DE FOX NIGON A LA GOLETA
Després de dues setmanes de vacances, tornen els concerts al bar La Goleta de les Galeries del Mar de Sant Feliu de Guíxols, presenta aquest divendres, a partir de les 23:30 h. l’actuació de Fox Nigon, cantant francès, showman que amenitzarà la vetllada a més de la música del DJ Guillermo.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 3 febrer
Camp de futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
9:30 h. ALEVI D – CRISTINENC
9:30h. BENJAMÍ A – FARNERS
11:00 h. BENJAMÍ C – VILAMALLA
11:00 h. BENJAMÍ D – UE LA PERA
12:30 h. INFANTIL B – PALS AT
16:00 h. CADET B – FE PALAMÓS
18:00 h. Partit Lliga d’Empreses – La Pansa – Lloret

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
16:00 h. SÈNIOR MASCULI B – VEDRUNA
18:00 h. SENIOR MASCULI – SANT NARCÍS

Diumenge 4 febrer
Camp de futbol Josep Sunyer
E.F. Sant Feliu
10:00 h. INFANTIL A – VILABLAREIX
11:30 h. BENJAMÍ B – L’ESCALA
12:30 h. FEMENÍ – PALAUTORDERA
16:00 h. GUÍXOLS AD – PALAFRUGELL

 

El més llegit

I després