El ganxó Joan Perich, director de Ràdio Platja d’Aro, ha guanyat la sisena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local, dotat amb 4.500 euros, amb un treball que té com a fil argumental la història de Ràdio Mi Amigo, una emissora dels països baixos, que va tenir la seva seu a Platja d’Aro entre els anys 1974 i 1978, en un local de l’edifici del Banc Popular i que disposava del seu emissor en un vaixell situat en aigües internacionals.

El projecte ha sortit escollit amb la unanimitat del jurat, compost per Lluís Pujol, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, Pitu Basart, director de la revista Gavarres, Gerard Xarles, director de la Revista del Baix Empordà i Enric Serra, director de la Fundació Jordi Comas.

Segons ha manifestat Perich, a l’acte d’entrega del premi, la història de Ràdio Mi Amigo va més enllà d’una simple aventura radiofònica, i en aquells quatre anys hi va haver una gran sinergia entre els promotors d’aquella emissora i els responsables polítics i socials de Castell-Platja d’Aro, promovent interessants iniciatives enfocades a promocionar el municipi en els Països Baixos.

Actualment, el jurat ha concedit el premi a la idea del projecte després de valorar un esbós. En els pròxims mesos, Joan Perich haurà de desenvolupar el treball per tenir-lo llest abans de desembre de 2018. El premi està dotat de 4.500 euros.

En les anteriors edicions, el premi Jordi Comas l’han atorgat a Xavi Castillón (Nit d’Aro), Xavier Marcó (La comunitat rural de la Vall d’Aro al segle XV), Jordi Bohigas (Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro),  Jose Javier Guidi i Silvia Gomez (S’Agaró i l’arquitecte Rafel Masó) i  Jaume Badies (La Vall d’Aro).