I després

15 NOTÍCIES + 15 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

LICEU A LA FRESCA A SFG AMB MANON LESCAUT DE PUCCINI
El Liceu a la fresca arriba a la seva quarta edició. Aquest dissabte, 16 de juny a les 22:00 hores el Manon Lescaut de Giacomo Puccini que es veurà al Gran Teatre del Liceu, es podrà veure al mateix temps, a 266 municipis, entre ells al pati de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, amb accés gratuït. També serà retransmès per TV3, per RTVE i per Rádio e Telavisao de portugal. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social La Caixa i Endesa.

 

MEMÒRIA D’UN REPTE, DE JORDI GALLEGO, ARA A FIGUERES
El fotògraf ganxó continua despertant l’expectació amb el seu relat fotogràfic de l’experiència viscuda amb la seva mare, Dolors Caldas, afectada d’alzheimer, que ja es va poder contemplar a Sant Feliu.
El passat divendres es va inaugurar “Memòria d’un repte” a l’antic escorxador de Figueres, ara convertit en la sala d’exposicions “Casa Empordà” i Oficina de Turisme, on romandrà exposada fins a final d’agost, connectada amb activitats de l’Associació de Malalts d’Alzheimer i Família AMA de Figueres, amb la psicòloga de la qual, Núria Juanola, es farà una visita guiada aquest dissabte, a les 12 del migdia.
El fotògraf també ha posat en marxa un Verkami: https://www.verkami.com/locale/es/projects/20621-memoria-dun-repte-fotografia-vs-alzheimer

 

JOSEP MARIA SERRA EXPOSA AL PATI DE L’AJUNTAMENT
L’Artista polifacètic ganxó Josep Maria Serra exposa al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols des del passat dilluns fins el 24 de juny.
L’artista ha estat uns anys allunyat de les exposicions ja que havia aparcat la pintura per dedicar-se a altres facetes, com ha estat de llibre que va publicar titulat “Delante del espejo”, on feia un repàs a la seva infantesa, adolescència, joventut i maduresa.
La inaugurarà aquest dissabte, 16 de juny a les 19:30h. i es pot visitar de dilluns a divendres de 10:00h. a 14:00h. i de 18:00h. a 20:00h. i els caps de setmana de 12:00h. a 14:00h. i de 18:00h. a 20:00h.

 

TANCA PERIMETRAL PER LES OBRES DEL PARC CENTRAL
Tal i com vàrem informar, dilluns varen començar els treballs del futur Parc Central, al sector de l’Asil Surís i la primera acció que ha realitzat l’empresa ha estat perimetrar amb una tanca la vorera del carrer Dos de Maig i el vial de la plaça Alabric que l’enllaça amb el carrer Bonaventura.
De moment, bona part de l’aparcament continua operatiu, però ja no es pot accedir al carrer Bonaventura, que tampoc tindrà accés en aquest sentit quan s’hagin acabat les obres, tal i com contempla el projecte.
De moment, no hi ha cap altra incidència amb el trànsit a la zona i, tal i com ja havíem informat, el servei d’ambulància que tenia la seu a l’antiga casa del capellà, i actual seu de l’Associació de Veïns del Molí de Vent, finalment s’ha traslladat a la seu de la Creu Roja.
Finalment, després de tres mesos d’espera, Endesa retirarà les línies que han evitat l’enderroc de l’Agglotap.

 

EL CICLE GAUDÍ PROJECTA UNA MUJER FANTÁSTICA
Una mujer fantástica, la pel·lícula que es projecta aquest divendres, 15 de juny a les 21 h. en el marc del Cicle Gaudí – Circuit Estable de Cinema Català que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català.
“Marina (Daniela Vega) una jove cambrera aspirant a cantant i Orlando (Francisco Reis), vint anys més gran, planegen un futur junts. Després d’una nit de festa, Marina el porta a urgències, però ell mor en arribar a l’hospital. Ella ha de llavors enfrontar les sospites per la seva mort. La seva condició de dona transsexual suposa per a la família d’Orlando una completa aberració. Ella haurà de lluitar per convertir-se en el que és: una dona forta, passional … fantàstica”.

 

IMPORTANT REPERCUSIÓ DEL LLIBRE DE TONI BELTRAN
El llibre “Ensenya’m la llengua” del Dr. Antoni Beltran, que va congregar dues-centes persones en la seva presentació a la sala Abat Panyellas del Monestir de Sant Feliu, continua rebent molt bones crítiques i l’interès de la premsa.
Aquest mateix divendres, 15 de juny a les 7 de la tarda, es farà la presentació a Santa Cristina d’Aro amb la intervenció de Gerard Bussot i de l’autor.
Entre altres programes radiofònics, assistirà a “La nit dels ignorants” de Catalunya Ràdio, de Xavier Solà, el 22 de juny i al “Tot és possible” d’Elisenda Camps a RAC1.
També s’estan gestionant presentacions en diversos municipis i altres col·laboracions en premsa escrita i mitjans audiovisuals.

 

LA MARQUESINA DE L’ASIL S’INSTAL·LA AL CASAL DE TUEDA
Les obres que han començat al futur Parc Central, a la zona de l’Asil Surís, contemplen la desaparició de diversos elements de l’àmbit, com és el cas de la marquesina on s’aixopluguen els usuaris del bus urbà.
L’Ajuntament ha decidit traslladar-la a la vorera del Casal de Tueda, on hi havia uns bancs a l’aire lliure que utilitzen especialment els usuaris del casal i del Centre d’Assistència Primària que esperen la Montdela i que en dies de pluja s’havien de refugiar en el rebedor del centre cívic.

 

UNA OBRA DEL GANXÓ GERARD MAS AL CLAUSTRE DE LA MERCÈ DE GIRONA
L’escultor ganxó Gerard Mas (Sant Feliu de Guíxols, 1976), continua col·leccionant reconeixements per la qualitat de les seves obres, que el passat estiu es varen exposar a la quarta planta del Monestir de Sant Feliu sota l’enunciat “Iconoplàstia”.
El Punt Avui ha informat que ara és el segon artista que exposa al claustre de La Mercè de Girona, en el marc del projecte Escultures al claustre, coordinat per Tomàs Pons i Jordi Armengol. La seva obra, un nu integral, es pot visitar fins al 20 de juliol. A més, dijous se’l va convidar a participar en una trobada amb l’alumnat d’escultura, en un acte obert a tothom.

 

TRAM FINAL DE LES OBRES DEL PASSEIG DE L’ANTIC CLUB NÀUTIC
Les obres del nou passeig de l’antic club nàutic entren en una setmana en la qual s’hi preveuen canvis importants, ja que Ports de la Generalitat havia previst que les obres es poguessin lliurar pels volts de Sant Joan.
Ja s’hi ha col·locat els fenals, l’arbrat i bona part del paviment i està a punt d’estendre’s l’asfalt al vial d’accés per a vehicles. També està prevista la jardineria en els espais que s’hi ha reservat amb ferro Corten i s’ha fet l’enllaç amb la vorera del carrer Colom.
Resten pendents els acabats de les escales d’accés a El Salvament i l’enjardinament del voltant, a tocar del Moll Medieval.

 

REVETLLA GANXONA AL PASSEIG DELS GUÍXOLS
El dissabte de la setmana entrant, 23 de juny se celebrarà al Passeig dels Guíxols una nova edició de la Revetlla Ganxona amb el següent programa: A les 20:30h. Marxa de la Flama del Canigó amb sortida al Monestir i acompanyament de Percussió Ganxona. A les 21:00 h. rebuda de la Flama al Passeig del mar i lectura del manifest. A les 21:15h. Encesa de la foguera i sardana de germanor. A les 21:30h. Sopar popular i venda de tiquets per coca, moscatell, cremat i cafè. A les 22:30h. Havaneres amb cremat amb el grup La Vella Lola.

 

MÉS WÀTERS PÚBLICS AL PASSEIG MARÍTIM
L’Ajuntament ha incrementat la instal·lació de wàters públics a la zona dels gronxadors del passeig marítim amb el trasllat dels que es trobaven al racó de garbí i que es varen retirar per les obres.
En aquell punt també s’hi trobaven els lavabos del quiosc de La Gàbia dels Mussols, que es reposaran a final de mes, en el moment en que s’aturin les obres de Rius i Calvet, que es reprendran el proper mes de setembre.

 

ENCESA DE VEUS EN RECORD DE CARLES HAC MOR PUNT DOS
Promogut per la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit i per l’Esther Xargay, el proper divendres, 22 de juny, a partir de les 18:30 h. se celebra als Jardins del Monestir, una “Encesa de veus en l’esperit alçurat de Carles Hac Mor. Antihomenatge parapamèric amb HACcions, poemes, reflexions, recitHACions, lectures, disertHACcions, proclames, contrHACdiccions, soliloquis, reHACcions, danses, evoHACions, silencis, etc”.
És un acte obert tant al pati de cadires com al damunt de l’escenari, amb 75 participants, en record del poeta lleidatà que, de la mà d’Esther Xargay va recalar a Sant Feliu, on va morir el 27 de gener de 2016 a l’edat de 75 anys.

 

AQUEST DISSABTE, ONZENA FIRA DEL CAVA DE CA L’ÀNGEL
Aquest dissabte, 16 de juny, des de les 18 fins les 21 hores, se celebra l’onzena Trobada del Cava organitzada per Vins i Licors Ca l’Àngel al carrer Sant Ramon, fins la Rambla del Portalet, amb la presència de prestigioses bodegues i enòlegs que presenten diversos productes que es podran tastar pels assistents.
Cada any aquest trobada ha tingut una resposta multitudinària, raó per la qual ha anat acumulant edicions i el suport dels assistents que omplen el carrer on es troba un dels establiments de referència de Sant Feliu. www.calangel.com

 

L’ALÀBRIGA SEA CLUB, PREPARA LA REVETLLA
El nou hotel Alàbriga organitza la revetlla de Sant Joan i el seu anunci ens permet veure què hi ha més enllà de la tanca de l’anomenat Alàbriga Sea Club, que aquella nit comptarà amb l’actuació estel·lar del DJ Erick Morillo.
Els assistents disposen de diferents formats, com l’entrada general al preu de 60€. Si es desitgen més comoditats (seient, beguda i alguna cosa per menjar) es pot disposar d’un espai VIP en els clouds del SeaClub per a 4 persones, dividits en tres categories que es diferencien por la visibilitat y el lunch que inclouen. Finalment, pels qui desitgin passar una nit encara més exclusiva, es dóna la possibilitat de reservar espais privats per grups més nombrosos una major i delicada selecció de beguda i menjar.
Si teniu curiositat per veure preus i fotografies promocionals de l’hotel, accediu al següent enllaç:

 

DIUMENGE, AUDICIÓ EN EL DIA MUNDIAL DE LA SARDANA
Per aquest diumenge, 17 de juny a les 12 del migdia, Dia Universal de la Sardana, l’Agrupació Amics de la Sardana , amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitza la 619 audició de sardanes al Passeig dels Guíxols a càrrec de la cobla Foment del Montgrí, que oferirà el següent programa:
“La noia matinera” (Josep Blanch R.), “L’aplec de Sant Feliu de Guíxols” (Jaume Oliver), “Gavina” (J. Roca Delpech), “50 anys” (Pitu Chamorro), “Festeig”, sardana universal 2018 (Ricard Viladesau) i “Colla Roca” (Jordi León).
Sorteig d’un tortell de Pastisseria Cortés.
Proper acte: Memorial Martí Masvidal, el 13 de juliol amb la Jovenívola de Sabadell.

 

XVIII TROBADA DE PLAQUES DE CAVA A SFG
L’Associació Filatèlica i de Col·leccionisme ha informat sobre la 18ª Trobada de Plaques de Cava, que se celebrarà el proper dia 17 de juny i que tindrà lloc, com de costum, a la Rambla Vidal de Sant Feliu de Guíxols, de 9 del matí fins a les 14 hores.
L’Associació ha encarregat a l’empresa Caves Grimau una ampolla de cava amb les seves corresponents plaques, per commemorar l’ocasió.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Felicitats al Vilartagues Club de Futbol pel seu ascens a Segona Regional després del seu triomf al camb del Bisbalenc!

Dissabte 16 de juny
Camp de Futbol Josep Sunyer i Arxer
EF Sant Feliu
29 Torneig de l’Amistat
“Memorial Ismael el Omsri”
Categoria Benjamí 2009
De 9,00 h. a 14,30 h.

Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
29 Torneig de l’Amistat
“Memorial Aleix Martinez Ríos”
Categoria Benjamí 2008
De 9,00 h. a 14,30 h.

Diumenge 10 de juny

Camp de Futbol Josep Sunyer i Arxer
EF Sant Feliu
29 Torneig de l’Amistat
Categoria Aleví 2007
De 16,00 h. a 20,30 h.

ALTRES

Dissabte 16 de juny
Festival de Taekwondo
Lloc :Plaça del Puig
Hora : 20,00 h.
Organitza : Club Taekwondo A Punt

Diumenge 17 de juny
Trial Social
Lloc :Zona Municipal de Trial
Hora : 09,00 h.
Organitza : Moto Club Costa Brava

Indiketes Adventura Race
Zones de transició : Avinguda s’Agaró i Jardins Juli Garreta
Hora de 8 a 14,00 h.
Organitza : Matxacuca Associació Esportiva

 

 

 

 

 

El més llegit

I després