I després

NOU ESPAI PER A GOSSOS A LA PLATJA GRAN DE PALAMÓS

Compartiu aquesta història

L’equip de govern de Palamós segueix els tràmits per impulsar el projecte per habilitar una zona específica per a animals de companyia a la platja Gran, entre el carrer Nàpols i el carrer del Mar. Segons informa el diari El Punt Avui, per fer ús d’aquest espai caldrà que els animals de companyia estiguin adequadament inscrits en el registre censal municipal. Aquesta és una de les principals novetats de la nova ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals domèstics, que també preveu multes de fins a 3.000 euros per als infractors i que, a més, elimina la taxa de tinença d’animals de companyia, que era de 23 euros.

La nova ordenança també preveu que en algunes vies i zones del nucli urbà, conegudes com a espais de lleure per a animals de companyia, els animals hi puguin circular deslligats sempre que estiguin sota el control de la persona propietària.Els espais de lleure per a animals de companyia estan situats al parc urbà de Cap Gros, el parc urbà de la Pineda d’en Gori, la zona verda del polígon industrial de Sant Joan –que és coneguda també com a parc de la Bassa– i la part exterior del Molí del Vent. L’ordenança ja preveu l’habilitació d’espais específics, especialment indicats per al lleure i la sociabilització dels gossos, coneguts com a parcs o espais canins. Aquests espais estaran confinats perimetralment per tal que els animals puguin anar deslligats –amb excepció dels gossos tipificats com a perillosos, que han d’anar sempre lligats– i podran disposar d’equipaments específics, punt d’aigua i zona d’esbarjo.

Una de les accions que va impulsar el govern, d’ERC i CiU, va ser iniciar els tràmits per suprimir el pagament de la taxa de tinença d’animals domèstics, que tenia un cost de 23 euros. Ara l’Ajuntament ja ha acomplert els tràmits.

Més informació a diari El Punt Avui

El més llegit

I després